Košarka

Le Mans i Cholet dvokorakom u polufinale

Branko Barić • subota, 22.05.2010.
Le Mans i Cholet dvokorakom u polufinale

Dvije prvoplasirane momčadi iz regularnog dijela dvokorakom su prošle do polufinala doigravanja francuskog prvenstva. Le Mans i Cholet nakon pobjeda na domaćim parketima i u gostima su uspješno odradili posao, pa sad u miru mogu pratiti razvoj situacije u ostalim četvrtfinalima i čekati sljedeće protivnike...

Nakon što je pružio odličan otpor u prvom susretu, Poitiers se nadao da će pred svojim navijačima uspjeti doći do pobjede i tako izboriti majstoricu u Choletu, no to se nije dogodilo. I ovog puta su veliki dio susreta odlično parirali favoriziranom suparniku, ali ponovno su pokleknuli u samoj završnici. Gosti su slavili s 89:82, a predvodio ih je Samuel Meija s 22 poena i osam asistencija. Prvo ime kod Poitiersa bio je Rasheed Wright s 24 poena.

I za Paris je kao i u prvoj utakmici protiv Le Mansa kobna bila posljednja četvrtina u kojoj su uspjeli prosuti sve dobro što su do tada napravili. Na poluvremenu su imali ugodnih plus devet, nakon treće četvrtine plus tri, no posljednju četvrtinu gosti dobivaju s 13 poena razlike što im donosi konačnih 80:70. Charles Lombahe-Kahudi s 22 poena i osam skokova i Dewarick Spencer s 20 poena predvodili su pobjednike, dok je Daniel Angel Vassallo na drugoj strani postigao 19.

U subotu svoje druge susrete igraju Gravelines i Nancy, te Orleans i Roanne, a i tu će gostujuće momčadi pokušati završiti serije u dva susreta.

Ligue Pro A, završnica

četvrtfinale

Cholet68:59Poitiers
Le Mans Sarthe76:62Paris Levallois
Gravelines Dunkerque84:82SLUC Nancy
Chorale Roanne87:82Entante Orleans
Paris Levallois70:80Le Mans Sarthe
Poitiers82:89Cholet
Entante Orleans65:55Chorale Roanne
SLUC Nancy58:74Gravelines Dunkerque
Chorale Roanne78:71Entante Orleans

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!