Liga prvaka - Završnica, polufinale, 29.05.2010, 15:30 h
Čehovski Medvedi
Čehovski Medvedi 27:34(11:17) Barcelona
Barcelona

Barcelona lakoćom u finale

Mihaela Bradovski • subota, 29.05.2010.
Barcelona lakoćom u finale
Foto: EPA

Barcelona je u polufinalnom dvoboju protiv Čehovskih Medveda opravdala ulogu favorita i slavila s uvjerljivih i zasluženih 34:27. Ruska je momčad početkom nastavka uspjela stići do daha i smanjiti prednost, no Katalonce ništa nije moglo zaustaviti na putu do finala...

Prva polufinalna utakmica rukometne Lige prvaka započela je neuspješnim napadima oba sastava. Šarić i Gram upisali su po obranu, a prvi se u listu strijelaca u 3. minuti susreta upisao Rutenka. Iduće je minute Barcelona odigrala taktički gotovo savršeno. U 6. minuti prednost su povećali na tri pogotka razlike i Medvedima nametnuli svoju igru.

Osim napada koji je postigao nekoliko lakih pogodaka iz polukontre, valja istaknuti kako je u početnim minutama obrana španjolskog sastava loptu uspijevala oduzeti gotovo u svakom napadu, a sjajnoj defenzivnoj igri priključio se i Šarić na vratima. Na isteku 9. minute Barcelona je stigla do sedmog pogotka, mrežu je zatresao Igropulo i bilo je to prvih +4 na susretu.

Nakon 11. minute i 4:8 ritam je pao, rukometaši španjolske momčadi stigli su do zadovoljavajuće prednosti i nisu imali potrebu bezglavo jurišati, dok Medvedi i dalje nisu pronalazili put do par pogodaka u nizu. Deset se minuta igralo pogodak za pogodak, a prvu +5 prednost Barceloni je u 22. minuti donio Garcia.

Kraj prvih pola sata ponovno je pripao katalonskom sastavu, tri minute prije odlaska na odmor dohvatili su i, za polufinalni dvoboj, visokih 10:16, a prvi je dio novom obranom udarca sa sedam metara zaključio Šarić. Barcelona je na odmor otišla s šest pogodaka prednosti.

Početak nastavka međutim, u potpunosti je pripao Čehovskim Medvedima. U periodu od 34. do 37. minute postigli su četiri pogotka u nizu, da bi u 43. na semaforu stajalo svega dva pogotka razlike u korist Barcelone. No ruska se momčad nije imala prilike dugo veseliti, Katalonci su uzvratili već u idućim napadima i tri minuta kasnije stigli do novih, uvjerljivih +5.

Za trenutke opuštanja pobjednička se momčad iskupila u posljednjim minutama utakmice. Nakon 25:31 samo četiri minute prije kraja i ruskoj je momčadi postalo jasno kako neće kreirati preokret i samim time senzaciju, te je takav pristup Barceloni pružio da stigne do najveće prednosti, 26:34.

U redovima pobjedničke momčadi najefikasniji je bio Garcia s osam postignutih pogodaka iz devet pokušaja, a slijedi ga Jesper Noddesbo s pet pogodaka i stopostotnim učinkom. Šarić je u pobjedu ugradio osam obrana, dvije s crte sedam metara, dok je Barrufet zaustavio dva protivnička pokušaja.

Napad Čehovskih Medveda predvodio je sa sedam pogodaka Filippov, po pet su postigli Dibirov i Čipurin, dok je vratar Grams uspješniji od protivničkih napadača bio čak 16 puta.

Igrom s početka drugog poluvremena Medvedi su pokazali kako nisu nezasluženo pronašli mjesto u Final fouru i iako su pronašli način kako smanjiti visoku protivničku prednost, Barcelona je bila za klasu bolja. Kataloncima će pak za podignute ruke nakon finalnih sat vremena igre trebati više strpljenja u napadačkim akcijama, ali i Šarićevo izdanje iz prvog dijela.

Liga prvaka - Završnica

polufinale

Atletico de Madrid27:29Kiel
Čehovski Medvedi27:34Barcelona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.05.2010. u 20:18
    izgubit že u finalu
    Obrisan korisnik
  • ALGHAZANTH30.05.2010. u 10:52
    Mislim da Medvedi nisu ništa jači od Zagreba ali im se ove godine dosta toga poklopilo
    ALGHAZANTH
  • Obrisan korisnik29.05.2010. u 18:03
    rusi su zalutali u polufinale,imali su srece sa ždrijebom...
    Obrisan korisnik