Liga prvaka - Završnica, polufinale, 29.05.2010.
Atletico de Madrid
Atletico de Madrid 27:29 Kiel
Kiel

Kiel nevjerojatnom utakmicom u finalu

Matej Milanović • subota, 29.05.2010.
Kiel nevjerojatnom utakmicom u finalu
Foto: EPA

Rukometaši Kiela izborili su nastup u finalu Lige prvaka nakon nevjerojatnog polufinalnog susreta s Ciudad Realom. Španjolci su u nekoliko navrata vodili sa četiri razlike i imali priliku riješiti utakmicu, no Kiel se svaki put vratio i boljom završnicom je došao do završnih 29:27 i utakmice s Barcelonom.

Nakon napetog početka, između osme i desete minute Kiel je prvo imao napad za dva gola prednosti, da bi se zatim s dvije kontre Španjolaca našao u minusu od 4:3. Nakon toga uslijedila je brza i žestoka igra u kojoj je bilo mnogo lijepih poteza, ali i grešaka.

U 24. minuti loše dodavanje Momira Ilića otvorilo je vrata Ciudad Realu za kontru kojom je pobjegao na 10:8. Zaostatak od dva razlike primorao je klupu Kiela da pozove minutu odmora. Iz kontre uspijeva doći do prednosti od dva pogotka, 11:9. Pet minuta prije odmora Ciudad Real je imao priliku iskoristiti igrača više kako bi dodatno povećao razliku, ali je na polovici Kielove kazne i španjolski sastav zaradio isključenje te time poravnao broj igrača na terenu.

Kada su Nijemci već imali brojčanu prednost, napravili su novu grešku u napadu i Ciudad Real je u protunapadu došao do važnih 14:11. Zadnjim napadom prvog dijela Ciudad Real je mogao pobjeći na +4, ali je Kiel dobrom obranom sačuvao kolike tolike šanse da u nastavku preokrene rezultat. U tom prvom dijelu razliku je radila obrana Ciudada koja je krađama lopti pokretala kontre.

U nastavak susreta bolje je krenuo Kiel. Prvu priliku za smanjenje na -1 nije iskoristio zbog nove izgubljene lopte, no nakon tri minute Ciudad Real je vodio samo 16:15. Ciudad Real je uspio odmah odgovoriti i vratiti četiri gola prednosti, ali utakmica i dalje nije bila gotova. Kiel je uspio novom serijom doći do 20:20.

Branitelji naslova su zatim prekinuli protivnički nalet i poveli 22:20. Kiel je odgovorio novim izjednačenjem, a nakon još jednog vodstva protivnika stiglo je i vodstvo Nijemaca, 24:23. Ciudad Real je potom imao priliku s dva igrača više preuzeti inicijativu, koju nije iskoristio. S druge strane Kiel je propustio nekoliko šansi za dvostruku prednost, koja je napokon stigla u 56. minuti, 26:24.

Već u idućem napadu Ciudad Real nije zabio i Filip Jicha je povećao na tri razlike. Kada je na semaforu falilo još tri minute Jicha je zaradio isključenje i dao posljednji tračak nade protivnicima. Alberto Entrerrios je minutu i pol prije kraja smanjio na 28:27, a obrana Arpada Šterbika dala je njegovim suigračima priliku za poravnanje.

Nakon dugog napada lopta je završila na krilu, u rukama Davida Davisa. Njegov udarac zaustavio je Thierry Omeyer i time odveo svoju momčad u veliko finale protiv Barcelone. U posljednjem napadu stigao je još pogodak za konačnih 29:27. Kiel je uspio ne potonuti u teškim trenucima koje je prolazio kroz utakmicu i u napetoj završnici doći do sjajne pobjede. Ciudad Real pak može žaliti za nekolicinom propuštenih prilika. Više puta su imali utakmicu u rukama i mogu se smatrati jedinim krivcima što nisu dokrajčili protivnika već su mu dali da se vrati i na koncu da pobjedi.

Najbolji su strijelci u redovima pobjednika bili Sprenger i Jicha, dok je kod Ciudad Reala Källman pogodio šest puta. Naš Pero Metličić tri je puta zatresao njemačku mrežu.

Liga prvaka - Završnica

polufinale

Atletico de Madrid27:29Kiel
Čehovski Medvedi27:34Barcelona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.05.2010. u 20:18
    Namješteno i kraj, suci igraju preveliku ulogu u rukometu i ro ga pomalo izjeda
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.05.2010. u 07:52
    pare pare..svugdje..
    Obrisan korisnik
  • Manolito30.05.2010. u 05:46
    da baba ima muda bila bi deda. f4 se igra zato sto ehf oce zaraditi. briga njih ko ce biti prvi a ko ne, a to da je ciudad u 2 utakmice nepobediv ne pije vode. nisam gledao utakmicu al sam cuo da su sami krivi.
    Manolito
  • Obrisan korisnik30.05.2010. u 04:33
    Zasto se u kosarci igra final four? U nogometu finale smao jedna utakmica dok u rukometu stalno dvije? Glupa je prica da je final four glupost.
    Obrisan korisnik
  • ALGHAZANTH29.05.2010. u 23:09
    Istina, da se završnica igra na dvije utakmice Ciudad bi bio siguran prvak. Proteklih godina su dokazali da su najbolji kada najviše treba, kada su u zadnja 2 finala protiv Kiela gubili prve utakmice znali su to nadoknaditi u uzvratu.
    ALGHAZANTH