Nogomet

Oranje uvjerljivo protiv Gane

Ante Zovko • utorak, 01.06.2010.
Oranje uvjerljivo protiv Gane

Iako rezultat sugerira drugačije, pobjeda Nizozemske 4:1 protiv Gane nije bila plod uvjerljive ili atraktivne igre nego ponajprije grešaka ganske obrane. Nakon prilično dosadnog prvog poluvremena, Nizozemci su u nastavku pojačali pritisak i odnijeli uvjerljivu pobjedu pred odlazak u Južnoafričku Republiku.

Susret na rotterdamskom De Kuipu odigran je bez ponajboljih igrača obiju momčadi, Arjena Robbena i Michaela Essiena. Dok je Essien zbog siječanjske ozljede otpisan za Svjetsko prvenstvo, Robbenov izostanak bio je mjera predostrožnosti zbog manje ozbiljne ozljede bedra.

Prvih pola sata Nizozemska je dominirala, ali su se njezini napadi odbijali o čvrsti ganski blok, koji pak nije uspijevao zadržati loptu. Tek u 30. minuti De Jong je na desnoj strani proslijedio do Van Persieja, čiji je udarac odbio vratar Kingson. Kuijt nalijeće na odbijenu loptu i lagano je posprema za vodstvo.

Ni početak drugog dijela nije ponudio bogatiji nogomet, tek nešto konkretnije akcije. U 72. minuti Van Bommel u sredini odigrava dupli pas s Van der Vaartom i izbacuje ga na lijevoj strani napada, a veznjak Real Madrida s lakoćom šalje loptu pokraj nemoćnog ganskog vratara.

Nakon toga igra se potpuno rasplamsala. U 78. Gyan je u naizgled bezopasnoj situaciji iskoristio nesporazum u nizozemskoj obrani i smanjio vodstvo domaćina. Dvije minute kasnije Sneijder je nakon kornera dočekao loptu na volej i pogodio kroz šumu ganskih nogu za povratak na dva gola razlike. Raspoloženi Van der Vaart u 85. je naletio na ubačenu loptu u kaznenom prostoru Gane i iznudio jedanaesterac nakon kontakta s Kingsonom. Siguran realizator bio je Van Persie.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.06.2010. u 10:20
    dosadna utakmica ali svi osim prvog gola nizozemske su bila malo remek djelo.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.06.2010. u 00:45
    golman Gane je klasični idiot
    Obrisan korisnik