Nogomet

Englezi ostali bez kapetana

Ivana Strahija • petak, 04.06.2010.
Englezi ostali bez kapetana

Branič engleske reprezentacije ozlijedio se na prvom treningu u Južnoafričkoj Republici i po prvim informacijama za njega je Svjetsko prvenstvo završilo i prije no što je počelo.

Englezi će u utakmice SP-a krenuti bez Ria Ferdinanda, koji je ozlijeđen na treningu u JAR-u. Ozljeda se dogodila u posljednjim minutama treninga, kad je Ferdinand nezgodno pao.

Informaciju je potvrdio engleski strateg Fabio Capello, a Ferdinad je kasnije viđen kako na štakama napušta bolnicu nakon pregleda. Spekulira se da su mu otišli ligamenti. "U pripremi imamo Tottenhamovog Michaela Dawsona, koji već večeras može poletjeti za JAR", rekao je Capello.

Ferdinand je za Englesku nastupio 78 puta i postigao tri pogotka, a kapetansku je vrpcu preuzeo od "nestašnog" Johna Terryja. Ferdinandova je forma međutim bila upitna još od početka priprema, jer je tijekom sezone propustio mnogo utakmica u matičnom klubu Manchester Unitedu zbog serije ozljeda.

Englezi muku muče i s vratarom Davidom Jamesom, čija je ozljeda koljena obnovljena nakon dugog leta za JAR iz Londona. Jedina dobra vijest iz engleskog tabora jest ona o dobrom oporavku Garetha Barryja od ozljede gležnja. "Svaki dan mu je sve bolje, prijepodne trenira s ekipom, a poslijepodne ima individualni rad s fizioterapeutom. Ipak, nisam siguran da će biti spreman za prvu našu utakmicu, protiv SAD-a, 12. lipnja. Još uvijek ne može raditi sve i ja smatram da je najbolje da ga još malo poštedimo", kazao je izbornik.

Capello se inače raduje što se konačno može pripremati za pravu utakmicu, pošto je prošlo već sedam mjeseci od posljednjeg kvalifikacijskog susreta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.06.2010. u 02:33
    Svi se mogu zamjeniti, bitno je samo da Rooney bude fit ak hoće nešto napravit.
    Obrisan korisnik
  • Bogomdani04.06.2010. u 22:12
    Vratar slab, obrana odlična, vezni red vrlo dobar, napad vrlo dobar - ali malo tanak. Izbornik odličan. To su "sastojci" a kakva će biti "kemija" - vidjet ćemo. Ovog puta bi mogli proći i četvrtfinale.
    Bogomdani
  • Obrisan korisnik04.06.2010. u 22:09
    rio je bio jedini igrač kojeg ja postujem u engleskoj. Svi ovi veliki favoriti tesko ceju se dokazat jer ja vjerujem da ce ove repke na koje nitko ne vrsi pritisak i na koje nitko ne racuna napravit veliko iznenadenje
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.06.2010. u 20:48
    žao mi je ria. uvijek je bio korektan. zašto se terry smrdljivi nije pokidao?
    Obrisan korisnik
  • Weasley04.06.2010. u 20:44
    dopuna: oni su real madrid iz lige prvaka 2009/10...valjda razumijete
    Weasley