Nogomet

"Darovao sam si pogodak"

Borna Rupnik • petak, 11.06.2010.
"Darovao sam si pogodak"
Foto: EPA

Južnoafrički junak Siphiwe Tshabalala proslavio je jubilej, njegov izbornik Carlos Alberto Parreira zadovoljan je što se domaćin uspješno riješio pritiska prve utakmice, dok Javier Aguirre priznaje da je susret mogao otići na bilo koju stranu...

S uvodnih 1:1 na Svjetskom nogometnom prvenstvu podjednako (ne)zadovoljni mogu biti i u Južnoafričkoj Republici i u Meksiku. Obje su momčadi propustile svoje prilike doći do pobjede u uvertiri na jugu Afrike.

"Utakmica otvaranja uvijek nosi veliki pritisak i danas nije bilo drukčije. Većinu moje momčadi čine igrači koji su naviknuti na takav ugođaj i morali smo se prilagođavati ambijentu", izjavio je poslije susreta južnoafrički izbornik Carlos Alberto Parreira.

Siphiwe Tshabalala: "Bio je to sjajan gol, poseban gol za mene. Može se reći da sam si ga darovao jer sam slavio svoj 50. nastup. A jednako je sjajan mogao biti i onaj na kraju prvog poluvremena, kada Mphela nije stigao glavom. Ali nećemo plakati za time".

"Počeli smo igrati tek nakon 15 minuta, kada smo spustili loptu na zemlju. Znali smo da je Meksiko najhrabrija momčad na turniru, puna kvalitete. U drugom poluvremenu smo u potpunosti uspostavili ravnotežu i na kraju smo mogli do pobjede".

"Mislim da smo sada probili led. Nismo željeli samo jedan bod, ali taj će nas bod držati na životu sve do zadnje utakmice u skupini", zaključio je Brazilac.

Njegov kolega sa suprotne strane, Javier Aguirre, sažeo je opći dojam: "Mogli smo pobijediti, mogli smo izgubiti".

"Promašili smo mnogo šansi, a kada smo primili gol raspali smo se. Počeli smo igrati kaotično. Srećom, poravnali smo, a i jednima i drugima ostaje gorak okus. No, i to je nogomet. Sada moramo pobijediti Francusku", najavio je meksički izbornik.

SP 2010. - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Južna Afrika1:1Meksiko
Urugvaj0:0Francuska
1Urugvaj 34:0+47
2Meksiko 33:2+14
3Južna Afrika 33:5-24
4Francuska 31:4-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!