Nogomet

Tabarez: "Razumijem Lodeira"

Branimir Korać • subota, 12.06.2010.
Tabarez: "Razumijem Lodeira"
Foto: EPA

Za razliku od Francuza, Urugvajcima je dobro sjeo ovaj bod u prvom susretu. Njihov izbornik Oscar Tabarez tako je i postavio igru te nema razloga za nezadovoljstvo...

Urugvajske ambicije u susretu protiv Francuske svele su se na čuvanje vlastite mreže i eventualne pokušaje kontranapadom iznenaditi Francuze. S takvom postavkom igre bez ikakvog napadačkog doprinosa vezne linije, Urugvajcima je bod velik kao kuća.

Njihov izbornik Oscar Tabarez, majstor obrambenog postavljanja igre, bio je zadovoljan onim što su njegovi izabranici prikazali.

"Ako pogledate protiv koga smo igrali, povijest te reprezentacije i s kakvim novcima raspolažu, moramo biti itekako sretni s ovim remijem. Mislim da smo ga potpuno zaslužili. Skupina je nakon ovog kola ostala posve neizvjesna, naredne utakmice će biti još zanimljivije", govorio je Tabarez.

Što se tiče isključenja Lodeira, Tabarez razumije svog igrača. "Teoretski svaki karton se može izbjeći. Bio sam igrač i potpuno ga razumijem, stvar je u želji i događa se. No kartone za prigovore neću tolerirati, takve stvari nam ne trebaju."

Diego Forlan mogao se proslaviti. Imao je dvije dobre prilike, prvo mu je Lloris obranio dobar pokušaj s vrha 16 metara, a onda je na asistenciju Suareza promašio ono što inače pogađa.

"Obje reprezentacije su igrale dosta oprezno, nije bilo niti na jednoj strani previše prilika. Nitko nije htio posebno riskirati i ostati na startu bez bodova", rekao je Forlan i dodao kako je to bio vrlo težak i kompliciran meč s povoljnim ishodom po Urugvaj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!