Nogomet

Evra: "Morali smo pobijediti"

Branimir Korać • petak, 11.06.2010.
Evra: "Morali smo pobijediti"
Foto: EPA

U francuskom taboru nakon remija s Urugvajem nije bilo pretjeranog razočaranja, smatraju kako su bili bolji protivnik i za slavlje im je nedostajalo samo malo više mirnoće u završnici. Tako vjerojatno misli i Forlan za sebe...

Francuska i Urugvaj su razočarali brojne ljubitelje nogometa koji su sa zanimanjem očekivali njihov dvoboj u prvom kolu skupine A Svjetskog prvenstva. 0:0, ali više od toga vrlo loša igra, razočarali su svjetsku nogometnu javnost, a nakon susreta Francuzi su smatrali kako su zaslužili pobjedu.

Izbornik Francuske Raymond Domenech smatra kako je njegova reprezentacija zaslužila bodove, ali isto tako može biti sretna što se uspjela obraniti od opasne kontre Urugvajaca.

Maloudi tek 15 minuta

Raymond Domenech: "U sastavu imam 23 igrača i svi mogu s nečim doprinijeti. Ako sam ga uveo u posljednjih 15 minuta, znači da sam nešto od njega u tom razdoblju očekivao. Ne gledam na imena, imam 23 igrača i za mene su ravnopravni. Ne želim više uopće takve stvari komentirati."

"Frustrirajuće je kada konstantno radite pritisak i pokušavate doći u priliku, a lopta ne želi ući u mrežu. Pokušavali smo prema naprijed, ali i bili oprezni da nas ne iznenadi poneka kontra gostiju. Razina igre nije bila zadovoljavajuća, na kraju je bilo nešto više uzbuđenja, ali to je premalo", smatra Domenech.

Među boljim Francuzima bio je kapetan Patrice Evra. Daleko od toga da je oduševio, ali je za razliku od dobrog broja svojih suigrača pokazivao inicijativu i agresivnost.

"Mislim da smo morali pobijediti, bilo je prostora za to. Nakon ovog susreta sam prilično samouvjeren u naše mogućnosti, ovdje nam je nedostajao samo pogodak. Ponosan sam na svoju momčad, Urugvaj nam nije uopće prijetio osim iz prekida", smatra Evra.

U sljedećem kolu Francuze očekuje dvoboj s Meksikom koji će im priuštiti nove neugodnosti. Neće biti opasnog Forlana, ali će zato biti nekoliko igrača koji mogu izazvati pomutnju u francuskoj obrani. Meksikanci se neće očajnički braniti kao Urugvaj, imaju puno kvalitetniju veznu liniju nego Urugvaj stoga malo čudi ovakav Evrin optimizam jer njegova reprezentacija nije gotovo ništa pokazala. A nova iskušenja slijede. I teža.

SP 2010. - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Južna Afrika1:1Meksiko
Urugvaj0:0Francuska
1Urugvaj 34:0+47
2Meksiko 33:2+14
3Južna Afrika 33:5-24
4Francuska 31:4-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • domba5712.06.2010. u 00:35
    francuzi su me jako razočarali, ne vjerujem da govou ima prednost ispred maloude koji je bio jedan od najboljih chelseavih igrača a govou bio na klupi u lyonu, presmiješan je ovaj domenach i upropastio je francuze do kraja
    domba57
  • dajmituprijavuvecjednom12.06.2010. u 00:03
    loše, loše bez neke nade da ovo može krenut na bolje. zašto tog klauna domenecha nisu otjerali nakon eura meni nkad neće bit jasno.
    dajmituprijavuvecjednom
  • Obrisan korisnik11.06.2010. u 23:59
    Da su kojim slučajem htjeli dodavati loptu svojim suigračima možda bi i bilo nade u optimizam.
    Obrisan korisnik