Nogomet

Stanković: "Antić nas je preporodio"

Antonija Pavlić • subota, 12.06.2010.
Stanković: "Antić nas je preporodio"
Foto: EPA

Srbijanski reprezentativac Dejan Stanković pohvalio je izbornika Radomira Antića za preporod momčadi poslije debakla u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u Austriji i Švicarskoj 2008. i uspjeh plasmana na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici...

Kapetan srbijanske nogometne reprezentacije Dejan Stanković za uspjeh orlova u preporodu poslije teško prožvakanog EP-a u Austriji i Švicarskoj 2008. apostrofira negdašnjeg izbornika Barcelone i Real Madrida Radomira Antića.

"Antić nam je dao primjer u iznimno delikatnom trenutku", prisjeća se veznjak Intera. "Savez je odlučio na klupu instalirati iskusnog trenera, koji će odmah znati što i kako, a on nam je promptno podastro ideje i plan njihove realizacije. Kvalifikacije smo odigrali vrlo dobro, premda je bilo i trenutaka kada nam nije sve išlo po planu. No, preporodilo nas je izbornikovo iskustvo."

Osvajač ovogodišnje Lige prvaka kaže kako je izbornik svim igračima garantirao da je osobno odgovoran za sve - kako neuspjehe, tako i uspjehe: "Samo smo trebali njegove ideje pretočiti na teren, a tako smo svi bili usredotočeniji na igru. Premda mu je ovo prvo SP i nikada do sad nije trenirao nacionalnu momčad, u njegovu vođenju ne vidim nikakvu zbunjenost, dapače - osjećam samouvjerenost. Tijekom SP-a pokušava sve sitnice ostaviti postrance."

Čak je i "štimung" u reprezentaciji, kaže, odličan. Momčad je zajedno već gotovo dvije godine i svi se "kuže". "Od prvoga dana, kao najstariji član momčadi, s izbornikom imam odličan odnos. I ta veza između mene, trenera i ostalih igrača odlično funkcionira. Već smo gotovo 20 mjeseci, srećom, u istom sastavu i nema razloga ne vjerovati u naše sposobnosti. Svi su odlične osobe i odlični igrači, zajedno postižemo mnogo golova i ne vidim zašto bismo bilo što mijenjali."

U tri posljednje prijateljske utakmice nisu briljirali - iznenađujuće su izgubili od Novog Zelanda, remizirali s Poljskom (0:0) i s 4:3 pobijedili Kamerun.

"Žao mi je zbog poraza protiv Novozelanđana, ali noge su nam poslije napornih treninga u Austriji bile teške i osjećali smo popriličan umor. Protiv Poljske na terenu nismo izgledali najbolje, dok je utakmica protiv Kameruna definitivno služila kao šlag na vrhu torte - bio je to susret u kojem su gledatelji mogli uživati", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.06.2010. u 15:53
    Deki je u pravu 100 %,Antic je stvorio kult reprezentacije!
    Obrisan korisnik