Nogomet

Robben propušta Dansku

Antonija Pavlić • subota, 12.06.2010.
Robben propušta Dansku
Foto: EPA

Arjen Robben ipak neće startati za Nizozemsku u otvarajućoj utakmici Svjetskog prvenstva protiv Danske u Johannesburgu. Veznjak Bayerna ne želi požurivati oporavak od ozljede tetive koljena, u želji da bude spreman za nastavak natjecanja...

Bayernov veznjak Arjen Robben doputovao je u Južnoafričku Republiku nakon detaljnih pregleda tetive koljena obavljenih u Amsterdamu.

Ozljeda koju je bespotrebno zaradio u nedavnoj prijateljskoj utakmici s Mađarskom, ozbiljno mu je zaprijetila propuštanjem Svjetskog prvenstva, iako se kasnije doznalo kako puknuće ipak nije bilo toliko ozbiljno.

Dick van Toorn, fizioterapeut koji je Robbena liječio u Amsterdamu, nizozemskim je medijima potvrdio kako će jedan od ponajboljih nizozemskih nogometaša biti spreman za premijernu utakmicu s Danskom. Ali izbornik Bert van Marwijk ne želi riskirati i izgubiti ga za cijelo prvenstvo.

"Moramo izbjeći obnovu ozljede, a kao što sam proteklih nekoliko dana ponavljao - Arjen nije igrao ni trenirao praktički zadnja tri tjedna", zaključio je izbornik.

Poslije ogleda s Danskom na Soccer City stadionu u Johannesburgu, oranje će se suprotstaviti Japanu i Kamerunu 19. i 24. lipnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.06.2010. u 01:49
    Nije mi jasno kako piše "Bayernov veznjak Arjen Robben", a u expekt mangeru je napadač ( i to vraški skup).
    Obrisan korisnik