Nogomet

Maradona: "Messi je širio čaroliju po terenu"

Lovro Štrbinić • subota, 12.06.2010.
Maradona: "Messi je širio čaroliju po terenu"
Foto: EPA

Nakon prve utakmice na Svjetskom prvenstvu i pobjede nad Nigerijom Argentinci mogu biti zadovoljni što su osvojili prvi trobod. Na utakmicu se osvrnuo često kritizirani izbornik Diego Maradona...

"Stvarno se nadam da će moji igrači iskoristiti podršku argentinskih navijača na stadionu. Ako nastave pobjeđivati počet će osjećati potrebu, glad za pobjedama u svakoj novoj utakmici", osvrnuo se tim riječima na pobjedu argentinski izbornik.

Na temu Messijeve igre, koji je u većem dijelu utakmice izgledao vrlo dobro i tražio loptu i igru, rekao je sljedeće: "Razgovarali smo o tome i rekao sam da želim Lea blizu lopte. Sve dok se zabavlja s loptom bit će dobro. Kad bi mu oduzeli loptu, bilo bi to kao da djetetu oduzmete čokoladu. Danas je širio čaroliju po terenu."

Također, priznao je da nemogućnost da u potpunosti slome žilave Nigerijce pomalo zabrinjavala njega i ekipu, čineći ih nervoznim. "Propustili smo mnogo prilika i nije nam bilo lako. Na kraju smo osvojili tri boda, ali s toliko propuštenih prilika protivnik uvijek ima šansu zabiti pogodak i izvući remi", dodao je Maradona.

SP 2010. - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Južna Koreja2:0Grčka
Argentina1:0Nigerija
1Argentina 37:1+69
2Južna Koreja 35:6-14
3Grčka 32:5-33
4Nigerija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!