Nogomet

Gerrard: "Treba podržati Greena"

Vedran Babić • nedjelja, 13.06.2010.
Gerrard: "Treba podržati Greena"
Foto: EPA

Prvi dojmovi poslije utakmice između Engleske i SAD-a bili su usmjereni na potez koji je odlučio utakmicu, fatalnu pogrešku engleskog vratara Roberta Greena kojom su Amerikanci stigli do boda. Svi su složni u jednome - Greena treba podržati.

Izbornik SAD-a Bob Bradley: Odlično smo odgovorili na primljeni pogodak. Počeli smo igrati bolje i graditi naše samopouzdanje.

Sasvim očekivano, novinarska pitanja akterima večerašnje utakmice u Rustenburgu bila su usmjerena na veliku pogrešku Roberta Greena u 40. minuti kojom su SAD izjednačile na 1:1.

Vezane vijesti

Kapetan Engleske i strijelac njenog prvog pogotka u četvrtoj minuti, Steven Gerrard, ponio se baš "kapetanski": "Moramo podržati Roberta. Siguran sam da će on igrati veliku ulogu za nas u nastavku natjecanja i moramo biti tu uz njega. Taj primljeni pogodak je bio šok za sve nas i trebalo nam je vremena da prijeđemo preko toga. Naš je cilj sada osvojiti svih preostalih šest bodova."

Vratar SAD-a Tim Howard: Robert je napravio pogrešku, ali i nekoliko dobrih obrana. Nažalost, takve stvari se događaju. Suosjećam s njim, no kao vratar morate naučiti zaboravljati ovakve stvari.

Indirektni krivac za ovaj remi, izbornik Fabio Capello, reagirao je u jednakom tonu. "Green je napravio tu pogrešku, ali nas je i spasio sjajnom obranom u drugom dijelu i zbog toga mi je drago. Imali smo mnogo prilika i mislim da je jedino negativno u ovoj utakmici za nas ovaj rezultat 1:1."

Strijelac tog za Amerikance vrlo sretnog pogotka bio je Clint Dempsey. "Gledate takve golove i uvijek se pitate zašto se to baš meni jednom ne dogodi. Vratar je morao bolje reagirati, no pogodak je pogodak. Eto, barem smo uzeli bod, što je pozitivno. Sada moramo dobiti preostale dvije utakmice."

SP 2010. - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Engleska1:1SAD
Alžir0:1Slovenija
1SAD 34:3+15
2Engleska 32:1+15
3Slovenija 33:304
4Alžir 30:2-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.06.2010. u 02:09
    Normalno da ga treba podržati - naročito ako se s njima susretne ponovo naša repka...
    Obrisan korisnik