Nogomet

Koren: "Pomazila me sreća "

Maja Giljanović • nedjelja, 13.06.2010.
Koren: "Pomazila me sreća "
Foto: EPA

Strijelac gola koji je Slovencima donio povijesnu prvu pobjedu na svjetskim prvenstvima Robert Koren je priznao: "Pomazila me sreća. Svi znamo da golmani nisu zadovoljni loptom, sumnjaju u sebe i svoje obrane jer ju teško mogu kontrolirati zbog čega smo se i dogovorili što više pucati na gol. Presretni smo da je jedna ušla".

Pacerska obrana Fawzija Chaouchija na bezopasan šut Roberta Korena pokopala je Alžir i Sloveniji omogućila prvu pobjedu na svjetskim prvenstvima u povijesti i preuzimanje čelne pozicije u Skupini C ispred Engleske i SAD-a, a kapetan Fantja je priznao: "Pomazila me sreća".

Objasnio je: "Svi znamo koliko su vratari nezadovoljni loptom, lelujava je, mijenja smjer i teško ju je kontrolirati. Zbog toga smo se i dogovorili što češće pucati na gol i presretni smo da je jedna pronašla put i zatresla mrežu Alžiraca".

Vezane vijesti

Izbornik Matjaž Kek nije previše "divanio" o utakmici s Alžircima, okrenuo se susretu protiv SAD-a: "Igrali smo strpljivo, čekali šansu i znali je iskoristiti. Toliko smo željeli ovu pobjedu, zato je izvrsno za naše samopouzdanje da smo je ostvarili. Idemo sad u Johannesburg, popit ćemo koje piće, opustiti se i spremiti se za sljedeću utakmicu".

Pohvalio je Alžir: "Napustila ih je sreća, jedna pogreška je odlučila pobjednika. Siguran sam da mogu odigrati još i bolje, neka to pokažu na utakmici protiv Engleske, pobijede i pomognu nam do prolaza u osminu finala".

Izbornik Alžira Rabah Saadane je svjestan težine zadatka koji je pred njegovim igračima: "Prokockali smo danas veliku priliku, sljedeće utakmice bit će još i teže. Moramo se oporaviti, skupiti glave i pripremiti za Englesku, najbolju momčad naše skupine".

Saadane je zaključio: "Lopta je nezahvalna za golmane, svi smo svjedoci kakav su gol primili Fawzi i sinoć Englez" (Robert Green, nap. a.) "ali nema druge, moramo se bolje prilagoditi kontroverznom Jabulaniju".

SP 2010. - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Engleska1:1SAD
Alžir0:1Slovenija
1SAD 34:3+15
2Engleska 32:1+15
3Slovenija 33:304
4Alžir 30:2-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.06.2010. u 09:03
    baš mi je drago za fantje... kada ih već tučemo u skijanju, da barem nađu neku satisfakciju u nogometu...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.06.2010. u 22:58
    bravo za Sloveniju!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.06.2010. u 20:25
    gre, ali dokle?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.06.2010. u 19:20
    slooooovenija greej naprej !!!! straašno
    Obrisan korisnik