Nogomet

Rajevac: "Nadam se prolazu Srbije"

Ante Zovko • nedjelja, 13.06.2010.
Rajevac: "Nadam se prolazu Srbije"
Foto: EPA

Ganska pobjeda protiv Srbije podigla je na noge cijelu Afriku. Izbornik Milovan Rajevac priznaje kako mu nije bilo svejedno igrati protiv rodne zemlje, dok junak dana Asamoah Gyan nema takvih problema...

Milovan Rajevac na klupi Gane postao je jedan od rijetkih koji su na najvećoj svjetskoj smotri vodili momčad protiv zemlje iz koje potječe. Osjećaji su podijeljeni. "Naravno, za mene je ovo velika pobjeda, ali mi je žao srbijanske momčadi. Znam mnoge od njihovih igrača i mogao sam vidjeti koliko su bili tužni, ali sam se pokušavao koncentrirati na svoj posao i obaviti svoju dužnost na profesionalan način."

Utakmicu je odlučio Zdravko Kuzmanović neshvatljivom "odbojkom" u šesnaestercu i praktički na pladnju ponudio Gancima puni ulov. "Možda nam se posrećilo, oni su vrlo dobra momčad i teško im se suprotstaviti. Nadam se da će osvojiti šest bodova u sljedeće dvije utakmice", kaže Rajevac.

Asamoah Gyan, koji je veći dio susreta figurirao kao potencijalni tragičar, na kraju je iskoristio priliku iz penala i konačno dao Africi razloga za slavlje. "Znali smo što će Srbi raditi. Igrali su duge lopte, dok smo mi taktički bili savršeni. Svi su sretni za nas, svaki je Afrikanac sretan. Zahvaljujem svima koji su stali iza Crnih zvijezda."

"Bila je to teška utakmica, ali smo stvarno htjeli pobijediti te smo usrećili trenera. Ovo je samo početak koji ćemo iskoristiti kao temelj za još veće uspjehe", dodao je oduševljeni ganski, ali i afrički junak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis14.06.2010. u 10:21
    da li je gyan stvarno usrećio trenera? čisto sumnjam. :D
    cameosis
  • Obrisan korisnik14.06.2010. u 08:59
    tko će kome, ako ne svoj svome....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.06.2010. u 22:46
    nadaj se nadaj
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.06.2010. u 20:24
    ti si svoje napravio pa se nadaj čemu hoćeš:)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.06.2010. u 20:17
    Živio Asamoah Gyan a ti Rajevac ne seri.
    Obrisan korisnik