Nogomet

Antić: "Krivi nervoza i kriteriji"

Ante Zovko • nedjelja, 13.06.2010.
Antić: "Krivi nervoza i kriteriji"
Foto: EPA

U taboru Srbije svjesni su koliko bi skup poraz od Gane mogao biti. Međutim, i izbornik Antić i igrači i dalje vjeruju kako je uz promjenu vlastitog pristupa, ali i sudačkog kriterija moguće pronaći načina da se probiju dalje...

Srbijanski izbornik Radomir Antić za poraz od Gane u prvom je redu okrivio nervozni pristup. "Mislili smo da ćemo mirnom igrom uspjeti doći do pobjede, ali smo bili nervozniji nego obično", prenosi njegovu izjavu B92. Dotaknuo se i suđenja. "Malo nas je omeo i sudac svojim kriterijem za dodjeljivanje žutih kartona, zbog čega sam morao raditi neke neplanirane izmjene."

Kako bilo, Srbiji sada preostaju dvije utakmice u kojima će morati ponuditi mnogo više i tražiti isključivo pobjede. "Sada jednostavno moramo igrati drukčije i u skladu s tim će biti naše pripreme za predstojeće utakmice protiv Njemačke i Australije", dodao je Antić.

Kapetan Dejan Stanković razloge za neuspjeh tražio je u vlastitim redovima. "U prvih 45 minuta izgubili smo inicijativu, ali smo u drugom došli do igre i stvorili par šansi. Na našu žalost, nijednu nismo iskoristili, a na Svjetskom prvenstvu nemoguće je protiv bilo koga napraviti deset šansi."

"Sada je, naravno, teško, ali i dalje verujem u izbornika i svoje suigrače. Imamo još dvije utakmice i još dvije prilike da ostvarimo ono zbog čega smo došli ovdje", zaključio je u izjavi za B92 veznjak Intera.

Miloš Krasić podijelio je gorčinu, ali i vjeru da se može do osmine finala. "Razočarani smo, nismo iskoristili svoje šanse, idemo dalje, šest bodova je u igri", rekao je za srbijanski portal Sportske.net.

SP 2010. - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Srbija0:1Gana
Njemačka4:0Australija
1Njemačka 35:1+46
2Gana 32:204
3Australija 33:6-34
4Srbija 32:3-13

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.06.2010. u 23:08
    nema potrebe spominjati suca,sve je bilo cisto!! jednostavno previse su grijesili...
    Obrisan korisnik
  • Mihalj13.06.2010. u 22:58
    ovo ko da čitam nekog našeg izbornika poslije poraza, uvijek netko 2. kriv a to kaj su odigrali ko babe nikom ništa.
    Mihalj
  • Obrisan korisnik13.06.2010. u 22:56
    igali su kao babe...Kuzmanovic ispao kreten...strasno
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.06.2010. u 22:55
    Nikakav kriterij suca nije kriv za poraz. Isključivo greška obrambenog igrača kod penala i Žigić koji je umjesto pospremanja lopte u gol s pet metara daljine imao najbolju obrambenu reakciju za repku Gane.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.06.2010. u 19:55
    bravo radomire, traži krivca tamo gdje ga nema.
    Obrisan korisnik