Nogomet

Cahill: "Junak pa dno - i to je ljepota"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 14.06.2010.
Cahill: "Junak pa dno - i to je ljepota"
Foto: EPA

Tim Cahill trebao je na Svjetskom prvenstvu biti udarna igla australske reprezentacije, ali je na sporan način bio primoran napustiti teren nakon samo 56 minuta prve utakmice...

Reprezentacija Australije u svom je premijernom nastupu na svjetskoj smotri u Južnoafričkoj Republici uvjerljivo poražena od Njemačke (4:0), a dodatan udarac njihovim ambicijama postalo je (pre)strogo isključenje Tima Cahilla.

"Snovi su mi se raspali u samo nekoliko sati", prokomentirao je nesretni Cahill poslije utakmice, "i ovo je jedan od najtežih trenutaka moje igračke karijere, no i to je ljepota nogometa. Jedan dan ste junak, a već sljedeći ste na dnu".

Cahilla je probao utješiti i njemački reprezentativac Bastian Schweinsteiger, koji se složio da Australac nije trebao biti poslan van terena. "Jako je lijepo od njega što to kaže, drago mi je to čuti od Schweinsteigera", kaže Cahill.

Pokušao je ukratko objasniti što se zapravo dogodilo: "Moja je noga cijelo vrijeme bila povučena. Nisam je niti pokušao izravnati. Što drugo mogu reći? Ta je odluka možda i odlučila rasplet utakmice. Bilo je 2:0 za Njemačku, no osjećao sam da je ritam na našoj strani".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • beaver15.06.2010. u 03:31
    kao sto sam i rekao...nece ni gol zabiti...totalna sramota
    beaver