Nogomet

Santa Cruz: "Igrači se vole na sve žaliti"

Mihaela Bradovski • utorak, 15.06.2010.
Santa Cruz: "Igrači se vole na sve žaliti"

Ako je suditi prema dojmovima paragvajskog napadača Roquea Santa Cruza za toliko kritiziranu loptu Jabulani ipak ima nade...

Osim na službenu loptu Santa Cruz se osvrnuo i na vuvuzele, ali prije svega na podjelu bodova s Italijom. "Italija nije stvorila toliko šansi da bi zaslužila pobjedu, a zabili su iz prekida baš kao i mi. Bili smo ravnopravni kako rezultat i sugerira."

Paragvajci imaju razloga za zadovoljstvo, najozbiljnijem protivniku otkinuli su bod. "Bila je ovo teška utakmica za nas, općenito nikome nije lako s Talijanima."

Iako na račun lopte svakim danom stiže sve više kritika, paragvajski napadač smatra kako se na nju može priviknuti u relativno kratkom vremenskom razdoblju. "Svi se žale na loptu, no morate znati da se igrači vole žaliti na sve. Mislim da je potrebno neko vrijeme da se upoznamo s njom i problema više nema."

Baš kao i lopta i trube vuvuzele nisu omiljen predmet u Južnoafričkoj Republici. Santa Cruz se ponovno ne slaže. "Volim ovdašnju nogometnu kulturu. Lijepo je iskusiti sve ovo. Bilo bi čudno čuti trube u Premiershipu, no jedan primjerak za sebe već imam."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.06.2010. u 19:46
    legendani igrac i covjek
    Obrisan korisnik
  • Bogomdani15.06.2010. u 13:35
    Napisano je nekoliko članaka na Sportnetu i protiv tih truba u Areni Zagreb... Ali dobro si povukao paralelu! Navijanje nam ide u neku stvar... :-)
    Bogomdani
  • Yurraz15.06.2010. u 12:35
    Svaka cast covjeku, napokon pravi komentar i na loptu i na trube. Vuvuzele naravno svima idu na zivce, i mene neopisivo nerviraju, ali to je sve dio svjetskog prvenstva u JARu i bilo bi glupo da ih zabrane. Opet, steta je da prvi i jedini put na prvenstvu cujem pjesmu navijaca kad su englezi... [više na forumu]
    Yurraz