Nogomet

Eto'o: "Nema mjesta novim pogreškama"

Mihaela Bradovski • utorak, 15.06.2010.
Eto'o: "Nema mjesta novim pogreškama"
Foto: EPA

Nakon neplaniranog poraza od Japana susret skupine E između Kameruna i Danske bit će biti ili ne biti za Samuela Eto'oa i ostatak društva, dok se Japanci mogu mirno okrenuti susretu protiv favorizirane Nizozemske...

Interova zvijezda i osoba od najvećeg povjerenja kamerunskog izbornika Paula Le Guena, Samuel Eto'o zaigrao je nešto povučeniju ulogu i tako nije niti blizu bio u prilici ugroziti japanska vrata i njihovo vodstvo. Kamerunci su izgubili susret, no Eto'o u komentarima poraza nije posegnuo za kritikom.

"Odigrali smo dobru utakmicu od početka do kraja. Japanci su imali jednu jedinu priliku iz koje su postigli pogodak. Imali smo velik broj prilika u nastavku, u prvom dijelu i ne toliko, ali smo dominirali. Moram pohvaliti naše mlade igrače koji su se odlično snašli i držali na terenu."

Kamerunske su zadaće u preostale dvije utakmice jasne. Prva na redu je Danska. "Moramo zapeti jer nam se ne smije dogoditi nova pogreška. Protiv Danske trebamo i idemo na pobjedu."

A zahvaljujući Hondi i njegovom pogotku azijski će predstavnik bez pritiska ući u okršaj s Nizozemcima. Iako za vrijeme priprema nisu upisali niti jednu pobjedu izabranici Takeshija Okade s podignutim su rukama napustili teren. "Momčad smo koju nisu pratili dobri rezultati, ali smo došli do pobjede kada je ona jedino i bila bitna", zaključio je Honda nakon utakmice.

Okada već neko vrijeme ne prestaje iznenađivati nogometnu javnost optimističnim prognozama, a nakon troboda osmjeh mu nije silazio s lica. "Znali smo da će Kamerun biti fizički izdržljiv i to se i pokazalo. No moji su igrači imali veliku motivaciju i na kraju je ispalo odlično po nas."

SP 2010. - Skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Nizozemska2:0Danska
Japan1:0Kamerun
1Nizozemska 35:1+49
2Japan 34:2+26
3Danska 33:6-33
4Kamerun 32:5-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!