Nogomet

Deco: "Taktika nije bila dobra"

Mihaela Bradovski • utorak, 15.06.2010.
Deco: "Taktika nije bila dobra"
Foto: EPA

Nakon što su teren stadiona u Port Elizabethu napustili s bodom, akteri susreta između Obale Bjelokosti i Portugala u kratkim su izjavama podijelili svoje dojmove. Dok u redovima afričke momčadi vlada dobro raspoloženje, u onim europskog predstavnika pronašlo se mjesta za mnoge zamjerke...

Izbornik Obale Bjelokosti Sven-Goran Eriksson mogao je biti zadovoljan osvojenim bodom, ali još više pomacima koje je vidio u igri svoje momčadi. "Iznimno sam sretan jer smo igrali disciplinirano i organizirano, bili smo takvi čitavih 90 minuta. U prošlosti nije bilo takvih izdanja."

Tek nakon dvoboja švedski je stručnjak indirektno priznao kako u njega nije ušao s mišljenjem da je riječ o ravnopravnim protivnicima. No jednako tako, mišljenja je da je njegova vrsta bila bliža pobjedi.

Vezane vijesti

"Portugal je jako dobra momčad s puno izvanrednih nogometaša, ali mislim da smo im se dobro suprotstavili. Nije bilo mnogo prilika za pogodak, vidjeli ste dvije momčadi kojima je prva želja bila ne izgubiti. No ako je netko trebao pobijediti onda smo to mi, imali smo više prilika od Portugala."

Svaki put kada kročite nogom na teren riskirate ozljedu. Kod mene su s ovim štitnikom šanse za to bile svedene na minimum. Jedini problem nastao bi da sam pao baš na tu ruku.

Didiera Drogbu poslao je u igru u 66. minuti. "Rekao mi je ako ga trebam da je na raspolaganju. Nadao sam se da ga neću morati koristiti već na ovom susretu, no kako smo u nastavku krenuli po pobjedu morao sam. Ali nikakvih pritisaka na njega nije bilo."

S druge strane, izbornik Portugala Carlos Queiroz otkrio je kako je dosta razmišljao o taktici koju će njegov kolega primijeniti u ovom okršaju, te je prema donesenom zaključku pripremao svoju. "Eriksson je želio da mi preuzmemo rizik kako bi preko naših eventualnih pogrešaka mogli stići do pogotka. Zato smo morali igrati inteligentno. Nakon ovakvog rezultata još je sve otvoreno."

Kako se i očekivalo, Queiroz nije bio pretjerano sretan odlukom Fife o nastupanju kapetana "slonova". "Fifini su delegati odlučili kako je posljednja riječ ona glavnog suca. Odluka je malo čudna jer pravila jasno govore kako igrač ne smije nastupati ako na sebi ima predmete koji mogu ozlijediti. Volio bih znati da li bi svakome progledali kroz prste."

A nakon utakmice razloga za nezadovoljstvo tuđim odlukama imao je i veznjak Portugala Deco. Rođeni Brazilac u drugom je poluvremenu sa svoje prirodne pozicije prebačen na desnu stranu, a nedugo nakon toga napustio je teren.

"Taktika jednostavno nije bila dobra. Nisam ljut zato što sam morao izaći već zato što nas je razmišljanje lako moglo stajati poraza. A razloge zašto sam zamijenjen morate potražiti kod izbornika. Osjećao sam se dobro. Ali kada pitate, prvo je tražio od mene da zaigram tamo gdje nikada u karijeri nisam, a zatim me ekspresno izvukao van."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.06.2010. u 18:26
    ronaldo kralj
    Obrisan korisnik
  • dajmituprijavuvecjednom15.06.2010. u 23:31
    slažem se za domenecha i quieroza, upropastili su dvije ekipe koje su uvijek igrale atraktivno i napadački. izgledaju bezidejno i jadno.
    dajmituprijavuvecjednom
  • Obrisan korisnik15.06.2010. u 23:26
    ne bi se slozija da Liedson nije klasa...samo nije dobija prave balune..........a dvi najvece katastrofe ovoga prvenstva su Domenech i Queiroz.....njihove reprezentacije su mogle ovo prvenstvo ucinit puno zanimljivijin da ih oni ne usmjeravaju krivo
    Obrisan korisnik
  • dajmituprijavuvecjednom15.06.2010. u 23:23
    ma nemaju oni tražit protiv bilo koga, već duže vrijeme. kvalifikacije prošli čudom, albaniji, danski gol u 93 min. neki mendes, danny, liedson, uz dužno poštovanje, ali to nisu klase. ne vidim ih ni u drugom krugu.
    dajmituprijavuvecjednom
  • Obrisan korisnik15.06.2010. u 22:57
    moraju pobijedit korejce,jer mislim da protiv brazila ovakvi nemaju sta trazit!
    Obrisan korisnik