Nogomet

Kewell: "Želim igrati"

Antonija Pavlić • srijeda, 16.06.2010.
Kewell: "Želim igrati"
Foto: EPA

Australski veznjak Harry Kewell priznao je kako bi konačno želio istrčati na travnjak, oporavljen od ozljede prepona i voljan osvetiti težak poraz od Njemačke u prvome krugu (4:0)...

Ponajbolji australski nogometaš Harry Kewell priznao je kako želi braniti boje svoje zemlje u utakmici drugog kruga skupine D protiv Gane, nakon što je zbog ozljede prepona propustio sve prijateljske pripremne susrete i otvarajući ogled kontra Njemačke (0:4).

"Želim igrati, znam da mogu", kazao je negdašnji igrač Leedsa i Liverpoola, a trenutačno "zaposlenik" Galatasaraya. "Međutim, odluka o tome u potpunosti je na izborniku Verbeeku."

Strateg socceroosa pak kaže: "Harryja na jug Afrike nisam doveo na odmor. Spreman je, više nema problema s ozljedom, ali pitanja su može li igrati svih 90 minuta i želim li ja kao izbornik s takvim igračem riskirati. Poseban je za našu momčad, veliki je profesionalac, ali vrijeme je da konačno saznamo može li igrati na ovom svjetskom prvenstvu."

Kratko se osvrnuo i na crveni karton Tima Cahilla, kojeg je zaradio zbog prekršaja na Bastianu Schweinsteigeru. "Prekršaj nije bio tako težak, jedna je utakmica kazne i više nego dovoljna. Incident sam gledao više puta i svaki mi se put odluka o isključenju činila oštrom."

"Na ovome sam prvenstvu do sada vidio i snažnije prekršaje, a koji su rezultirali samo žutim kartonom. Tim nije želio ozlijediti igrača."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!