Nogomet

Buffon propušta Novi Zeland

Branimir Korać • četvrtak, 17.06.2010.
Buffon propušta Novi Zeland
Foto: Davor Sajko

Neizvjesnost oko nastupa Gianluigija Buffona u susretu drugog kola skupine F protiv Novog Zelanda je otklonjena. Buffon zbog ozljede neće moći nastupiti, a Talijani se nadaju kako će biti spreman za treće kolo i dvoboj sa Slovačkom...

"Igra - ne igra" situacija za Gianluigija Buffona je završena. Juventusov vratar neće stajati na talijanskom golu u susretu protiv Novog Zelanda, liječnička služba je nakon dodatnih pregleda i slikanja potvrdila kako bi to bio prevelik rizik pa će tako na vrata najvjerojatnije Federico Marchetti.

"Kod Buffona postoji velika želja za oporavkom i nastupom u ovom susretu, ali šanse za oporavak do susreta s Novim Zelandom su gotovo nikakve. Hernija još uvijek postoji, a čak i najmanja stvara velike bolove. Ne smijemo riskirati, moramo pričekati oporavak i nadati se kako će biti spreman za treće kolo ili osminu finala", rekao je liječnik talijanske reprezentacije Enrico Castellacci.

Isto vrijedi i za Andreu Pirla za kojeg se također nadaju kako bi mogao biti spreman za treće kolo. Pirlo je propustio prvi susret s Paragvajem, ali stanje s ozljedom lista je sve bolje i mogao bi uskoro na travnjak.

"Obavljena je magnetska rezonancija, stanje se popravlja i sve ide prema planu. Andrea je uključen u trenažni proces, može trčati bez bolova i kroz tjedan dana bi trebao biti sprema za nastup."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.06.2010. u 12:51
    ako nebude igrao to je odlično za novi zeland mogu doći do još jednog boda
    Obrisan korisnik