Nogomet

Malouda: "Ovo je sramota, moramo pobijediti!"

Antonija Pavlić • četvrtak, 17.06.2010.
Malouda: "Ovo je sramota, moramo pobijediti!"
Foto: EPA

Porazom protiv Meksika u drugoj utakmici Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici, Francuska je vrlo vjerojatno izgubila realne šanse za plasman u osminu finala, a zbog toga se izborniku Raymondu Domenechu u domovini već sprema "uže oko vrata"...

Francuski izbornik Raymond Domenech ostao je bez riječi nakon šokantnog, ali ne i neočekivanog poraza tricolora od Meksika (2:0). Drugi im je krug natjecanja na SP-u u Južnoafričkoj Republici tako postao miljama udaljen, što će zasigurno skupo koštati i stratega i njegove (pogrešne?) izabranike.

"Ostao sam bez riječi. Razočarali smo one koji su u nas najviše vjerovali", kazala je najomraženija francuska sportska figura posljednjih nekoliko godina. "Pokušali smo, ali uvijek nam se ispriječilo nešto što jednostavno nije funkcioniralo."

Nada, usprkos slaboj igri i tek jednom osvojenom bodu, još uvijek tinja. "U posljednjoj utakmici skupine moramo igrati za čast i nadati se - čudu. Protiv Meksika smo trebali remi da sudbinu zadržimo u svojim rukama, ali niti to nismo uspjeli ostvariti."

Veznjak Chelseaja Florent Malouda u prvoj je utakmici kontra Urugvaja ostao na klupi, ali ni s njim u početnoj jedanaestorici pijetlovi nisu bili mnogo bolji. "Sramota je izgubiti na ovakav način. Prvenstvo ne smijemo napustiti bez pobjede", zaključio je.

Jeremey Toulalan također vjeruje u "čudo", premda je i on skeptičan. "Ništa još nije gotovo, premda će nam nakon ovoga trebati čudo za plasman u osminu finala. Razočarani smo; morali smo pokušati barem remizirati, ali Meksiko je pobjedu odnio zasluženo. Izbornik nam je rekao da brže igramo u napadu, ali nismo ga poslušali. Kiksala je skupina, ne jedan čovjek", napomenuo je.

Nešto "oštrije" riječi upotrijebio je kapetan Patrice Evra. "Velika katastrofa", teško je veznjak Manchester Uniteda pronalazio riječi. "Bio sam frustriran jer smo u prvoj utakmici mogli pobijediti Urugvaj, a i sve smo do drugog poluvremena bili snažni i protiv Meksika. Kada već u prvom kolu 'izletiš' na Europskom prvenstvu, a dvije ti se godine kasnije isto dogodi i na svjetskoj smotri, poslije toga više ne želiš razmišljati o nogometu. Vjerovao sam da smo u Austriji i Švicarskoj naučili lekciju, ali očito sam se prevario. Sada moramo osvjetlati obraz protiv JAR-a."

SP 2010. - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Južna Afrika0:3Urugvaj
Francuska0:2Meksiko
1Urugvaj 34:0+47
2Meksiko 33:2+14
3Južna Afrika 33:5-24
4Francuska 31:4-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.06.2010. u 13:34
    odkad je Evra veznjak? Ovaj sportnet ide u k****, sve više koriste copy/paste princip.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.06.2010. u 09:41
    Bit ce Urugvaj-Meksiko 1-1. Francuzi lete van sto posto.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.06.2010. u 08:29
    gol razlika
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.06.2010. u 08:17
    jeli važnija gol razlika ili međusobni omjer
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.06.2010. u 03:58
    Tko će drugi komentirati klauna Domenecha nego vjerni sluga Evra?U Manchesteru svjetski bek pod pakom Fergusona, u Francuskoj čovjek koji određuje ko će igrati i poslije utakmice laže na sve strane...
    Obrisan korisnik