Nogomet

Capello: "Ovo nije momčad iz kvalifikacija"

Nikola Vlahović • petak, 18.06.2010.
Capello: "Ovo nije momčad iz kvalifikacija"
Foto: EPA

Engleski reprezentativci ponovno su razočarali svoje navijače odigravši mršavih 0:0 s Alžirom. Tako Englezi ni nakon dvije utakmice još nemaju pobjedu na ovom Svjetskom prvenstvu.

Izbornik Engleske, Fabio Capello, nakon utakmice je rekao: "Ne znam u čemu griješimo. Međutim, sad mi je jasno da ću morati potražiti neku novu formaciju za zadnju utakmicu u skupini. Ovo nije momčad iz kvalifikacija. Previše smo toga propustili, a lopte smo glupo gubili. Naša igra mora biti puno brža, ali to ne može napraviti samo jedan igrač. Cijela momčad mora tako igrati".

Igrači Engleske pognutih glava napustili su teren nakon što su podijelili bodove s Alžirom. "Ako želimo i dalje igrati na ovom Svjetskom prvenstvu onda moramo poboljšati našu igru. Znamo što moramo napraviti u zadnjoj utakmici-pobijediti. Morate znati da se utakmice na Svjetskom prvenstvu igraju pod velikim pritiskom", rekao je Steven Gerrard.

"Nismo bili dovoljno agresivni i nikako nismo uspjeli osvojiti loptu na vrijeme. Nedostajalo nam je hrabrosti u završnici. Engleska uvijek mora pobijediti momčadi poput Alžira, ali ovo je Svjetsko prvenstvo", dodao je Gerrard.

Napadač Wayne Rooney nije uspio zabiti ni u drugoj utakmici, a nakon susreta je samo "pohvalio" navijače: "Lijepo je vidjeti da imate toliko navijača na stadionu i da vam zvižde. Hvala im za podršku koju su nam pružali".

Izbornik Alžira, Rabah Saadane, bio je zadovoljan igrom svojih igrača, jer odigrati neriješeno s Engleskom nije mala stvar. "Ne znam što se dogodilo s Engleskom večeras. Mogli smo ih pobijediti, ali mogli su i oni nas. Obje reprezentacije imale su svoje prilike. Ja mislim da je u ovoj utakmici svatko dao koliko je mogao i jedino je šteta što na kraju nije bilo golova", zaključio je strateg Alžira.

Veznjak Alžira, Ryad Boudebouz, nije skrivao zadovoljstvo nakon utakmice: "Zadovoljni smo rezultatom, posebno zbog toga što su nas Englezi u medijima podcijenili. Željeli smo im pokazati da nismo slučajno na Svjetskom prvenstvu i da imamo dobru momčad. Ako budemo u zadnjoj utakmici igrali kao večeras, onda možemo pobijediti SAD".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.06.2010. u 12:46
    ma Capelo je vrhunski strateg,čovjek zna igrati turnire..daleko će engleska dogurati.vidjet čemo..
    Obrisan korisnik
  • beaver21.06.2010. u 05:53
    pa ovo nisu ni kvalifikacije Fabio. Odigrao si dvije jake utakmice u tim kvalifikacijama. Obje protiv ukraine i jednu si izgubio a taj se tim nije ni plasirao. pa nisi valjda toliko blesav
    beaver
  • Obrisan korisnik19.06.2010. u 18:46
    Kada je Capello sjeo na klupu Engleske reprezentacije bio sam mišljenja da je to za Engleze jako loše zbog sudara Caellove defanzivne taktike i sasvim druge suprotnosti ENGLESKOG načina igranja nogometa...
    Obrisan korisnik
  • cameosis19.06.2010. u 18:37
    treabli su ih alžirci razvliti -- to će sada napraviti slovenija.
    cameosis
  • Obrisan korisnik19.06.2010. u 10:50
    jedino su protiv nas dobro igrali
    Obrisan korisnik