Tenis

Preokret Martić za drugo kolo

Maja Giljanović • ponedjeljak, 21.06.2010.
Preokret Martić za drugo kolo
Foto: Ivor Krapac

Najbolje rangirana hrvatska igračica Petra Martić bila je dva poena daleko od eliminacije u prvom kolu Wimbledona, 19-godišnja Splićanka je nakon 75 minuta protiv Elene Baltache gubila 2:6, 4:5, ali u posljednji je čas pronašla recept za Britanku i nakon 129 minuta preokrenula na 7:5, 6:3.

Petra Martić je ostvarila prvu wimbledonsku pobjedu u karijeri, najbolje rangirana hrvatska tenisačica u svom je prvom posjetu All England Clubu izbacila 24 pozicije bolje rangiranu Elenu Baltachu.

Tinejdžerica iz Duća kraj Omiša je bila na rubu poraza, Baltacha je vodila 6:2 i 5:4 i nakon što je Martić propustila break-loptu Britanka se primakla na dva poena od prolaza u drugo kolo, Martić nije odustala, izborila je prednost i ovog puta iskoristila šansu. Izjednačila je na 5:5, uzela svoj servis, a grogirana Baltacha je ispustila još jedna servis i izgubila set (5:7).

Martić (76.) je u trećem setu odjurila na 3:0, izvukla je dvije break-lopte protivnice i nakon 129 minuta meča u kojem je ubacila 54 % prvog servisa, osam puta odservirala neobranjivo (ubacila je i sedam dvostrukih), osvojila izvrsnih 82 % poena nakon prvog i 45 % nakon drugog servisa, osvojila ukupno šest poena više iskoristila je četvrtu meč-loptu za 6:3.

U drugom kolu Martić čeka visoka prepreka, bivša finalistica, 11. nositeljica, 13. tenisačica svijeta i polufinalistica Eastbournea prošlog tjedna Marion Bartoli je protiv Julije Görges slavila 6:4, 6:3, a protiv Martić dosad nije igrala.

Wimbledon, 1. kolo:
MARTIĆ (Hrvatska) - Baltacha (Velika Britanija) 2:6, 7:5, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisWTA TourWimbledon
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.06.2010. u 18:43
    Bravo za Petru i Karolinu, super su posao odradile danas! Dečki se bome nisu baš proslavili, al su zato one to nadoknadile. Sretno dalje, nadajmo se barem jednom iznenađenju u drugom kolu! I sretno Mikici sutra, naravno!
    Obrisan korisnik