Tenis

Čilić pao bez ispaljenog metka

Maja Giljanović • ponedjeljak, 21.06.2010.
Čilić pao bez ispaljenog metka
Foto: EPA

Najbolje rangirani hrvatski tenisač Marin Čilić je prvi put nakon Wimbledona 2007. godine ponovno ispao u prvom kolu jednog Grand Slam turnira, 12. igrač svijeta je protiv Floriana Mayera poklekao u tri seta i za okruglo dva sata izgubio 2:6, 4:6, 6:7.

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić jedno je od najneugodnijih iznenađenja prvog kola Wimbledona, 21-godišnjak je protiv Floriana Mayera ispao bez ispaljenog metka i 365 dana nakon prolaza u treće kolo i 8:10 u petom setu protiv Tommyja Haasa prošle godine izgubio 90 ATP bodova.

Hrvatski je Davis Cup reprezentativac protiv Nijemca bio favorit iz više razloga, Čilić je 11. nositelj i 12. igrač svijeta, a i prošli se tjedan okušao na travi Queen'sa. Mayer je, pak, 59. igrač svijeta, najveći dio godine provodi na turnirima iz razine Challengera (osvojio je Sunrise i izgubio finale Rima), a proteklih mjesec dana od osmine finala na Challengeru u Fürthu (Haase) nije odigrao nijedan meč.

Uzalud bolja statistika Čilića kad je Mayer otvorio meč poput furije i nakon samo pola sata vodio 1:0 u setovima. Uzeo je Čiliću servis na otvaranju, Međugorac je poklekao i u petom gemu (1:4) i Mayer je bez da mu se servis došao u pitanje priveo set kraju (6:2).

U drugom je setu Čilić zaigrao bolje, ubacio je 71 % prvog servisa, osvojio 67 % poena nakon prvog i 50 % nakon drugog servisa, ali mu je koncentracija popustila na 4:4, spasio je tri break-lopte samo da bi pao na četvrtoj i Nijemcu širom otvorio visokom vodstvu (4:6).

U trećem setu Čilić je propustio break-loptu u četvrtom gemu, Mayer 0:40 i prednost u devetom i odluka je pala u tie-breaku, Nijemac je preuzeo inicijativu od prvog poena, odjurio na 3:0, 4:1 i nakon okruglo dva sata izborio drugo kolo (7:1) i meč protiv Mardyja Fisha. Amerikanac je u prvom kolu bio bolji od Bernarda Tomića (6:3, 7:6(8), 6:2).

Čiliću je ovo prvi put nakon Wimbledona 2007. godine da je na Grand Slamu ispao u prvom kolu, 2008. je izborio drugo kolo Roland Garrosa, treće US Opena i četvrto Australian Opena i Wimbledona, 2009. treće kolo Wimbledona, četvrto Australian Opena i Roland Garrosa i četvrtfinale US Opena, a u 2010. polufinale Australian Opena i četvrto kolo Roland Garrosa.

Wimbledon, 1. kolo:
ČILIĆ (Hrvatska, 11) - F. Mayer (Njemačka) 2:6, 4:6, 6:7(1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • rios22.06.2010. u 12:01
    Prvo, uopće nije problem u treneru. To govore oni koji su zagađeni nogometom, pa misle da su Čilićevi loši rezultati samo uzrok lošeg vođenja od strane trenera. Drugo, Ivanišević je samo mogao donjeti dobro u Čilićevoj igri, jer je puno pametnije koristio svoje prednosti od Čilića, kao naprimjer... [više na forumu]
    rios
  • Obrisan korisnik21.06.2010. u 23:50
    sta se dogada marine?! ocekivao sam barem osminu finala!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.06.2010. u 23:28
    Izgleda da svi koji se spremaju za Split igraju sve losije. Djokovic, Cilic, Karlovic, Tipsarevic. Jedino Troicki i Zimonjic igraju ok. Videcemo ko ce biti losiji u Splitu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.06.2010. u 20:14
    Njegova karijera me tako podsjeca na Ančićevu ( osim bolesti, hvala bogu)........Ančić je postigao nešto veliko na Wimbledonu kao i Čilić na Australian Openu, Ančića posle nije bilo nigdi, a isto se događa i Čiliću.......nadam se da griješim!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.06.2010. u 20:01
    pa sve me strah za taj Split...al, kolko se siječam, kad su počele špekulacije da Goran bude novi Marinov trener...od onda je on totalno pal u svojoj formi, a začas bude i izvan top20...drži se ti Marine Bob Bretta kao prošle godine i sve se može vratiti v normalu
    Obrisan korisnik