Tenis

Ljubičić pao na prvoj prepreci

Vedran Babić • ponedjeljak, 21.06.2010.
Ljubičić pao na prvoj prepreci
Foto: EPA

Neočekivane vijesti stižu iz All England Cluba. Nakon što je Karolina Šprem izborila drugo kolo ženskog dijela turnira, Ivan Ljubičić je bez osvojenog seta završio svoj nastup izgubivši od Poljaka Michala Przysieznyja.

Iako smo znali da ima problema s međurebrenim mišićem i da je prošlog tjedna u drugom kolu Hertogenboscha izgubio od Alejandra Falle, nadali smo se da će više sreće biti u Wimbledonu, no od toga nažalost ništa. Ivan Ljubičić po treću godinu u nizu oprašta se od najvećeg svjetskog turnira već u prvom kolu. Ovoga puta, poraz je stigao od prosječnog Poljaka Michala Przysieznyja (93.), koji je sa 7:5, 7:6 (5), 6:3 ubilježio prvu ovosezonsku pobjedu na ATP razini i ukupno 13. u karijeri.

Početak meča bio je u znaku poljskog tenisača koji je odmah u drugom gemu napravio break i servirao za ekspresnih 3:0. Ipak, Ivan to nije dopustio i brzo je poravnao na 2:2. Naš tenisač je stabilizirao svoju igru i u sedmom gemu stigao do još jednog breaka i nedugo nakon toga do vodstva 5:3. Baš kada se činilo da je 17. nositelj preuzeo konce igre u svoje ruke, Poljak mu je uzvratio i s četiri uzastopna gema uzeo prvi set sa 7:5.

U drugom setu, koji je trajao točno 60 minuta, nije bilo break lopti. Ljubičić je poboljšao prvi servis, a i Przysiezny je bio vrlo dobar u tom segmentu igre. Razina kvalitete bila je jako visoka s obzirom da su oba tenisača imala veliki broj izravnih poena u odnosu na pogreške. Ivanov je omjer bio 25-7, Michalov 22-7, a na kraju seta se ipak radovao potonji, koji se sa 7:5 primakao na samo set od možda i najveće pobjede u karijeri.

Izgubljeni drugi set očito je negativno djelovao na Ivana u kojem više nije bilo snage za povratak. Još je dva puta izgubio svoj servis i morao potpisati kapitulaciju poslije dva sata i 12 minuta igre.

Šteta, nakon što je obznanio da se vraća u Davis Cup reprezentaciju za ogled sa Srbijom početkom srpnja u Splitu, Ivan je doživio poraz od inače prosječnog tenisača, koji je danas, ruku na srce, odigrao odličan meč. Ostvario je tri izravna poena više od našeg igrača (55-52) i ispalio pet asova više (14-9). Broj pogrešaka bio im je podjednak (25-25), no na kraju su ipak nijanse prevagnule na stranu poljskog tenisača kojeg u drugom kolu čeka dvoboj s Yen-Hsun Luom.

Ljubičić se, pak, može okrenuti pripremama za četvrtfinale Davis Cupa i nadamo se kako će u Splitu biti u puno boljoj formi, kako fizičkoj tako i igračkoj.

Wimbledon, prvo kolo:
Michal Przysiezny (Poljska) - Ivan Ljubičić (Hrvatska, 17) 7:5, 7:6 (5), 6:3
Yen-Hsun Lu (Kineski Tajpeh) - Horacio Zeballos (Argentina) 7:5, 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • rios22.06.2010. u 12:07
    Drito se čuvaju za Srbe...kaj ste poludjeli??? Najugledniji turnir na svijetu bi ovako odigrali zbog čuvanja??? Da je tako, nebi se dolazili uopće brukat na turnir. Jedan i drugi su imali zavidan ždrijeb i mogli su dosta napraviti na ovogodišnjem Wimbu, a oni ispadaju od polurekreativaca...
    rios
  • domba5721.06.2010. u 22:17
    a kako stoji i nole bi mogao izgubit, gubi 2-1 u setovima i on se čuva za split :)
    domba57
  • Obrisan korisnik21.06.2010. u 17:48
    čuva se za srbe (nadam se)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.06.2010. u 17:44
    ispao i čilić...dogovorili se, pa da odmaraju zajedno..
    Obrisan korisnik
  • domba5721.06.2010. u 17:00
    sve je kriva ozlijeda koja mu se dogodila u miamiu, jel da nije bilo ozlijede danas bi ljubo bi možda i u top 10, jel kako je odigra indian wells onda to je bilo nešto fenomenalno
    domba57