Nogomet

Hitzfeld: "Pogodak koji boli"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 21.06.2010.
Hitzfeld: "Pogodak koji boli"
Foto: EPA

Susret skupine H između Čilea i Švicarske odlučio je pogodak postignut iz zaleđa. I dok je jedna strana razočarana previdom glavnog suca i njegova pomoćnika, ona druga dijeli mišljenje kako je bez obzira na sve bila daleko bolji protivnik...

Nekoliko dana nakon što su šokirale momčad europskih prvaka i čitavu nogometnu javnost, Švicarci su doživjeli poraz. Izgubljene bodove vjeruju mogu nadoknaditi u posljednjem dvoboju iako je nakon današnjeg dana put do prolaska u osminu finala postao teži.

"Sat smo se vremena borili s desetoricom protiv vitalne momčadi kakva je Čile. Ishod je razočaravajući, ali još uvijek možemo do šest bodova. Sve ovisi o nama i našoj pobjedi protiv Hondurasa", brzo je pogleda prema idućem okršaju usmjerio izbornik Švicarske Ottmar Hitzfeld.

Vezane vijesti

Švicarsku stranu, bilo je za očekivati, najviše je razočarao način na koji su poraženi, iako ne bježe od toga da je protivnički sastav neumorno napadao. "Dali smo sve od sebe, ali boli pogodak primljen tako kasno. Još više činjenica da nije regularan. Smatram da bi FIFA trebala poduzeti sve da na SP dolaze samo najbolji arbitri."

Za razliku od Švicaraca reprezentativci južnoameričke vrste stigli su do druge pobjede. S maksimalnim brojem bodova na kontu očekuju treću utakmicu protiv favorita skupine.

"Ovo je sjajno. Pripremali smo se žestoko, a ja sam imao dovoljno sreće da poentiram za pobjedu. Morali smo biti strpljivi, no sada možemo reći kako su nam šanse za osminu vrlo velike", sretan je bio strijelac jedinog, odlučujućeg pogotka Mark Gonzalez.

Izbornik pobjedničkog sastava Marcelo Bielsa nije želio trošiti energiju na pogrešnu odluku sudačkog para. "Nisam vidio da se radi o zaleđu niti na televizijskoj snimci nakon završetka utakmice. Zbog toga i ne mogu komentirati odluku."

Bielsa nije želio potvrditi nedozvoljenu poziciju svog napadača, no jednako tako nije želio pričati o idućem krugu. "Još se uvijek nismo kvalificirali dalje, čeka nas Španjolska u petak i baš kao i do sada i u toj ćemo utakmici pokušati pokazati talent koji imamo."

SP 2010. - Skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Čile1:0Švicarska
Španjolska2:0Honduras
1Španjolska 34:2+26
2Čile 33:2+16
3Švicarska 31:104
4Honduras 30:3-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!