Nogomet

Donovan: "Trebali smo i prije zabiti"

Marin Pintur • srijeda, 23.06.2010.
Donovan: "Trebali smo i prije zabiti"
Foto: EPA

Usprkos porazu, Alžirci su bili zadovoljni prikazanom igrom, dok su Amerikanci ponosni na osvojeno prvo mjesto u skupini nakon dramatičnog raspleta...

Najbolji nogometaš SAD-a i čovjek odluke bio je Landon Donovan. "Mogli smo i trebali puno ranije postići pogodak što bi nas poštedilo ovakve drame. Presretan sam što sam se našao na pravom mjestu i pospremio loptu u mrežu. Sada je najvažnije da se dobro odmorimo i bit ćemo spremni za susret osmine finala", rekao je američki junak.

Izbornik reprezentacije SAD-a Bob Bradley je pucao od ponosa. "Ovi se momci nikad ne predaju i to su i danas pokazali. Zahvaljujući tome smo došli do ovog uspjeha iako moram priznati da me bilo strah da ćemo ostati praznih ruku. Već se počinjemo pripremati za nove izazove", naglasio je Bradley.

Vezane vijesti

Njegov kolega na alžirskoj strani Rabah Saadane je ipak bio zadovoljan. "Mislim da smo pružili dobru partiju, kao i Amerikanci. Nažalost, nismo iskoristili svoje prilike, a i neki igrači su ostajali bez snage pri kraju susreta. Čestitam SAD-u na plasmanu u drugi krug", izjavio je Saadane čija reprezentacija odlazi doma bez postignutog pogotka.

Alžirski veznjak Karim Ziani također nije bio previše razočaran: "Žao nam je zbog naših navijača, ali moraju znati da smo dali sve od sebe. Nismo iskoristili svoje šanse, da bi na kraju primili gol, takav je nogomet. Usprkos svemu, napuštamo Južnoafričku Republiku s visoko uzdignutim glavama", rekao je nogometaš Wolfsburga.

SP 2010. - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Slovenija0:1Engleska
SAD1:0Alžir
1SAD 34:3+15
2Engleska 32:1+15
3Slovenija 33:304
4Alžir 30:2-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.06.2010. u 23:39
    Da mi imamo pristup kao ameri na svakoj tekmi, bili bi prvaci svijeta svaki put! Igrali su s 5 napadaca, a ne predaju se nikad!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.06.2010. u 21:46
    naravno, falili ste 8 zicera.
    Obrisan korisnik