Nogomet

Özil: "Nisam učinio ništa posebno"

Maja Giljanović • četvrtak, 24.06.2010.
Özil: "Nisam učinio ništa posebno"
Foto: EPA

Mesut Özil se golom u 60. minuti protiv Gane prometnuo u junaka Njemačke, a nakon susreta je ostao skroman i pohvalio suigrače. Javnu je pohvalu iskazao i Milovan Rajevac, Srbin za kormilom Gane odao je priznanje Južnoafrikancima i poželio njihovu potporu i za utakmicu osmine finala protiv SAD-a.

Osminu finala Njemačkoj je prekrasnim golom u 60. minuti utakmice trećeg kola Skupine D u Johannesburgu protiv Gane osigurao veznjak Werdera Mesut Özil i nakon susreta skromno izjavio: "Nisam učinio ništa posebno, jednostavno sam se u pravo vrijeme našao na pravom mjestu, primio loptu, opalio i pogodio, a bez podrške suigrača ne bih ni bio u povoljnoj poziciji".

Upitan o Englezima koji su u Skupini C osvojili drugo mjesto i izborili veliki okršaj za prolaz u četvrtfinale - Özil je naizgled bio nezainteresiran: "Nevažno je protiv koga igramo, bitno je samo da nastavimo pobjeđivati".

Vezane vijesti

Joachima Löwa je zabrinuo Bastian Schweinsteiger koji je žaleći se na bol u tetivi u 81. minuti napustio travnjak Soccer City stadiona: "Bio bi to velik udarac po naše ambicije, nadamo se najboljem, sutrašnji pregled će nam otkriti više".

Gana je izgubila, ali je zbog bolje gol-razlike prošla ispred Australije i osvjetlala obraz Afrike: "Nadam se da će Južnoafrikanci i dalje navijati za nas, podržavaju nas kao svoje vlastite i mnogo nam znači njihova potpora", izjavio je izbornik Gane Milovan Rajevac.

Srbin je zaključio: "Stvorili smo veličanstvene prilike, ali u ključnim trenucima nismo imali sreće. Možda nam je nedostajalo i malo više koncentracije u završnici, analizirat ćemo u čemu smo griješili i potruditi se ispraviti greške do utakmice s SAD-om. Moramo zaboraviti utakmicu protiv Njemačke i okrenuti se novom izazovu".

SP 2010. - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Gana0:1Njemačka
Australija2:1Srbija
1Njemačka 35:1+46
2Gana 32:204
3Australija 33:6-34
4Srbija 32:3-13

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH25.06.2010. u 16:43
    Özil - pa i nisi...
    ALGHAZANTH
  • Obrisan korisnik24.06.2010. u 08:42
    a sada, svi za Nijemce protiv Engleza!
    Obrisan korisnik