Nogomet

Antić: "Nemam zamjerki na igru"

Lovro Štrbinić • četvrtak, 24.06.2010.
Antić: "Nemam zamjerki na igru"
Foto: EPA

Nakon eliminiranja njegove momčadi s Mundiala izbornik Srbije Radomir Antić nije bio nezadovoljan igrom svojih izabranika. Izjavio je samo da žali za brojnim propuštenim prilikama.

U dosta zanimljivoj utakmici, pa i cjelokupnoj situaciji u skupini D, Srbi na kraju nisu slavili. Iako, kako je utakmica počela, mnogi su pomislili da će Srbija u osminu finala. Sličnog mišljenja bio je i njihov izbornik Radomir Antić: "Mogu samo reći da je nogomet bio nepravedan prema nama. Igrali smo kvalitetno i nemam zamjerki. Imali smo mnogo šansi, prikazali kvalitetnu igru i možemo samo žaliti za propuštenim prilikama. Ova ekipa je zaslužila mnogo više."

U drugom poluvremenu izbornik Srbije pokušao je izmjenama osvježiti ekipu i ponovno stvoriti pritisak prema australskim vratima. "Nismo stali u drugom poluvremenu, već smo i tada imali par šansi. Pokušao sam osvježiti momčad s par izmjena, ali jednostavno nam je nedostajalo preciznosti u završnici."

Osvrnuo se i na suđenje Jorgea Larrionde s kojim nije bio zadovoljan: "Ne znam što bih rekao. Sudac je imao crni dan u odnosu na Srbiju i sigurno je da smo ljuti na njegovu odluku." Ta odluka odnosi se na situaciju iz 90. minute kad je Tim Cahill u svom kaznenom prostoru igrao rukom, ali je sudac ostao nijem, procijenivši da nije bilo potrebe za dosuđivanje kaznenog udarca.

"Sad ćemo izvući zaključak s ovog prvenstva. Mislim da smo ostavili dobar dojam, te da se ova generacija neće razići. Mundial je pokazao da nema slabih reprezentacija ni protivnika. Znam i da je naš narod sada tužan, ali u nogometu ne pobjeđuje uvijek onaj tko je bolji."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!