Nogomet

Verbeek: "Ubila nas je još Njemačka"

Lovro Štrbinić • četvrtak, 24.06.2010.
Verbeek: "Ubila nas je još Njemačka"
Foto: EPA

Unatoč pobjedi ostvarenoj u zadnjem kolu natjecanja po skupinama, australski izbornik Pim Verbeek bio je razočaran što njegova momčad nije iskoristila priliku koja joj se pružila. Priliku da se plasiraju u osminu finala...

"Razočaran sam, nismo bili dovoljno dobri na kraju. Propustili smo neke šanse i to nam se obilo o glavu", izjavio je to vidno razočarani Pim Verbeek nakon što je Australija zbog lošije gol razlike od Gane ispustila mjesto u osmini finala.

Osvrnuo se i na događaje sa same utakmice: "Na poluvremenu sam rekao dečkima da imamo još 45 minuta vremena da ostvarimo željeni rezultat, te da je to situaciji u kojoj idemo na sve ili ništa. Trebalo nam je samo malo sreće da nakon 2:0 povedemo i s 3:0."

Na pitanje o mogućem izvlačenju lekcija iz ove situacije odgovorio je: "Nema lekcija, dečki su bili fantastični. Ja sam samo razočaran. Prikupili smo četiri boda na turniru, ali utakmica s Njemačkom nas je ubila."

Spuštanje zastora na skupinu D Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi ujedno je tako postalo i spuštanje zastora na nastup Australaca na ovom Mundialu. Oni nisu uspjeli ponoviti rezultat otprije četiri godine, kada su bili izborili mjesto među 16 najboljih reprezentacija svijeta. Ovaj put su ostali malo prekratki.

SP 2010. - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Gana0:1Njemačka
Australija2:1Srbija
1Njemačka 35:1+46
2Gana 32:204
3Australija 33:6-34
4Srbija 32:3-13

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.06.2010. u 00:39
    Ali čestitke na borbenosti i zalaganju - mi bi na njihovom primjeru štošta mogli naučiti o igri pod bojama vlastitog stijega.
    Obrisan korisnik