Nogomet

Zajec: "Još smo neuigrani"

Ivana Strahija • četvrtak, 24.06.2010.
Zajec: "Još smo neuigrani"
Foto: Davor Sajko

Susret najboljeg hrvatskog kluba i trenutno trećeplasiranog kineskog završio je bez pogodaka, na žalost 2000 gledatelja koji su se okupili na varaždinskom stadionu Slobode.

Dinamo – Shandong 0:0

Prijateljski pripremni susret
Varaždin, stadion Slobode, gledatelja 2000
Suci: Kovačić (Križevci), Kućina (Žabno), Havaić (Koprivnica)

Dinamo: Lončarić, Mesarić, Calello, Kramarić, Šimić, Vrsaljko, Badelj, Antolić, Bišćan, Sivonjić, Morales (igrali su i Butina, Ibanez, Ademi, Etto, Tomić, Sammir, Chago, Mandžukić, Barbarić, Slepička, Bručić)

Shandong: Yang Cheng, Wang Ziang, Diakite Monrtala, Carlos, Yuan Wei Wei, Liu Jin Dong, Roda Antar, Zhou Hai Bin, Ma Long, Gao Di, Michael Murcy (igrali su i Li Lei Lei, Siniša Rodonović, Liu Zhao, Ma Xing Yu, Li Wei, Jiao Zhe, Li Jin Yu, Wang Tong, Zhang Chi)

Prva utakmica kineskog Shandonga u Hrvatskoj dovela je za protivnika zagrebački Dinamo. Ne čudi kad se zna da je trener Kineza Branko Ivanković, pa su mu Zagrepčani rado izašli u susret. Varaždince je, sudeći po dolasku, interesiralo kako Kinezi igraju nogomet, a zanimao ih je i Dinamo pod novom trenerskom palicom Velimira Zajeca.

U dva smo poluvremena gledali dva različita Dinama, kako igrom tako i imenima. U prvom je poluvremenu početni sastav slabo stvarao prilike, agilniji su bili Ivankovićevi Kinezi, a među njima najviše Murcy.

On je stvorio i prvu priliku susreta, prebacio je istrčalog Dinamovog vratara Lončarića i krenuo pogoditi mrežu, no loptu uspijeva izbiti Mesarić. Ponovno Murcy prijeti nedugo nakon toga, ali je ovog puta Lončarić spreman na izazov. Sreću je okušao i Gao Di, no ni njegova lopta ne prolazi. Od Dinama u prvom poluvremenu vidjeli smo korner Vrsaljka i Antolićev šut pored gola te Moralesov slobodnjak, no loptu lako hvata vratar Yang Cheng.

U drugom dijelu utakmice Zajec izvodi na travnjak sve one koji su do tad bili na klupi, što dovodi i do promjene igre, koja je nešto bolja no u prvom poluvremenu. Posebno se to odnosi na Sammira, koji je opasno zaprijetio jakim šutom s dvadesetak metara, a vratar Kineza loptu je izbio vršcima prstiju. Sammir je namjestio priliku i Mandžukiću, koji iz blizine loptu šalje iznad gola Shandonga.

Velimir Zajec je nakon utakmice komentirao: "Iako bez golova utakmica je bila solidna. Treba znati da su obje ekipe trenutno u početnoj fazi priprema, iz koje izlaze tek kroz pet-šest dana, pa je umor, teške noge i neuigranost još očita. Zadovoljan sam htjenjem, ali to je otprilike to."

Novinare je interesiralo kako su Zajecu izgledali Bišćan i Šimić, koji su van stroja bili šest mjeseci odnosno godinu i pol dana: "Vidi se da još nemaju sigurnost u sebe, previše su u liniji i ne rade dijagonalna zatvaranja. No, sve će biti u redu s treninzima i igrom, treba vremena."

Branko Ivanković bio je zadovoljan i igrom i utakmicom svojih pulena: "Za nas je ova utakmica vrijedno iskustvo, a mislim da je gledateljima bila i lijepa sportska priredba. Na žalost nismo mogli dati hitru i atraktivnu igru, a nerealno je bilo očekivati visoki ritam i tempo, no sve u svemu bilo je solidno."

O Carlosu, koji je iz Dinama stigao u Shandong, trener je kazao: "Kina je Carlosu koristila, dobio je samopouzdanje. Odgovara mu što tu nema tolikog pritiska i što se svaka pogreška ne gleda pod mikroskopom."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!