Nogomet

Herbert: "Nismo izgubili, a ispali smo"

Nikola Vlahović • četvrtak, 24.06.2010.
Herbert: "Nismo izgubili, a ispali smo"

Paragvaj je razočarao svoje navijače odigravši mršavih 0:0 s Novim Zelandom. Međutim, taj rezultat će se brzo zaboraviti jer je Paragvaj kao prvoplasirani iz skupine F otišao u drugi krug.

Izbornik Paragvaja, Gerardo Martino, svjestan je da njegova momčad danas nije odigrala dobru utakmicu, ali ističe da je najvažnije što su se plasirali među 16 najboljih momčadi.

"Bila je to teška utakmica, ali na kraju je najvažnije da smo osvojili bod i plasirali se u drugi krug. Danas smo imali puno problema u napadu i nismo mogli probiti njihovu obranu. Međutim, neriješeni rezultat nam je odgovarao", rekao je strateg Paragvaja.

Vezane vijesti

"Prvo poluvrijeme bilo je vrlo loše i u nastavku smo više pokazali. Napad nam nije igrao dobro i nikako nismo uspijevali doći u priliku. Ipak, na kraju je najvažnije da idemo u drugi krug", dodao je Martino.

Novozelanđani mogu biti ponosni na ono što su pokazali na Svjetskom prvenstvu, jer na kraju nisu upisali niti jedan poraz i natjecanje su završili ispred Italije. Premda su ih mnogi smatrali ekipom koja će služiti za popravljanje gol razlike, na kraju su se predstavili u sasvim drugačijem svjetlu.

Stručnjak na klupi Novog Zelanda, Ricki Herbert, ponosan je na igrače koje je vodio na Svjetsko prvenstvo. "Svi su odigrali jako dobro i svi su pridonijeli najviše što su mogli. Ovo je drugi put da smo igrali na Svjetskom prvenstvu i napravili smo dobar rezultat. Pred ovom momčadi svijetla je budućnost", dodao je Herbert.

All Whitesi su sve tri utakmice u skupini odigrali neriješeno te su završili na trećem mjestu u skupini F. "Ponosni smo i razočarani u isto vrijeme, sve je to bilo prilično emotivno za nas. Nismo izgubili niti jednu utakmicu, a na kraju smo ispali. Ponosan sam na ovaj rezultat i nitko nam ne može oduzeti ono što smo postigli", zaključio je Herbert.

SP 2010. - Skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Slovačka3:2Italija
Paragvaj0:0Novi Zeland
1Paragvaj 33:1+25
2Slovačka 34:5-14
3Novi Zeland 32:203
4Italija 34:5-12

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.06.2010. u 21:47
    Paragvaj - najlošija južnoamerička reprezentacija na ovom SP-u, a prošli kao prvi u grupi?! I njima i Slovacima ovo je krajnji domet. Svejedno - čestitam, napravili su, Slovaci pogotovo - veliku stvar!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.06.2010. u 21:25
    Upravo tako Tome. Djeluju kao vrlo soldina ekipa. Igraju mahom na otoku u raznim ligama i stunjevima natjecanja, a svi odreda izgledaju kao ragbijaši. Borbeni su i čvrsti, na ovakovom SP-u to je skoro pa dovoljno za nekakav rezultat...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.06.2010. u 21:09
    Svi su se cerekali Novom Zelandu a zapravo ih nitko nije pobijedio...
    Obrisan korisnik