Nogomet

Drogba: "Možemo biti ponosni"

Nikola Vlahović • petak, 25.06.2010.
Drogba: "Možemo biti ponosni"
Foto: EPA

Obala Bjelokosti uvjerljivo je svladala Sjevernu Koreju postigavši tri gola. Međutim, to im je bilo dovoljno tek za dostojan oproštaj s ovog Svjetskog prvenstva.

Nakon remija s Portugalom i poraza od Brazila, Obala Bjelokosti došla je i do prve pobjede. Slonovi su s 3:0 pobijedili Sjevernu Koreju koja je ubilježila sva tri poraza u skupini, a najbolniji je onaj od Portugala 7:0.

Izbornik Obale Bjelokosti, Sven-Goran Eriksson, nakon utakmice priznao je da mu je žao što njegova momčad završava s igrama na Svjetskom prvenstvu. "Mislim da smo odigrali vrlo dobru utakmicu i da smo bili dobri. Šteta što moramo napustiti Svjetsko prvenstvo jer je ova ekipa sve bolja iz utakmice u utakmicu. Međutim, to je tako, mi smo ispali i to moramo prihvatiti", zaključio je strateg Slonova.

Vezane vijesti

"Ako pogledate u kojoj smo skupini bili i kako smo odigrali ove tri utakmice, onda mislim da igrači mogu biti ponosni na sebe i da cijela Obala Bjelokosti može biti ponosna na njih", dodao je Šveđanin.

Prva zvijezda Obale Bjelokosti, Didier Drogba, oprostio se od Mundijala postigavši jedan gol. "Naši nastupi na Svjetskom prvenstvu danas su završili. Mislim da možemo biti ponosni na ono što smo prikazali na utakmici protiv Portugala i Brazila, bez obzira što smo ispali", rekao je napadač Chelsea.

"Bilo je teško očekivati da prođemo skupinu. Naravno da smo razočarani, ali u isto vrijeme ne možemo biti previše razočarani što nismo uspjeli proći u ovako teškoj skupini", zaključio je sjajni napadač.

Stručnjak na klupi Sjeverne Koreje, Kim Jong Hun, zadovoljan je nastupom svojih igrača na ovom Svjetskom prvenstvu: "Vjerujem da smo odigrali dvije dobre utakmice i napravili dobar rezultat. Te su utakmice postavile temelj za naš napredak u budućnosti i to je veliko iskustvo za moje igrače. Sve do zadnje minute na Svjetskom prvenstvu moji su igrači uživali".

SP 2010. - Skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Portugal0:0Brazil
Sjeverna Koreja0:3Obala Bjelokosti
1Brazil 35:2+37
2Portugal 37:0+75
3Obala Bjelokosti 34:3+14
4Sjeverna Koreja 31:12-110

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.06.2010. u 12:56
    Obala Bjelokosti,i možda Gana i Egipat,su jedine kompletne i kompaktne afričke momčadi.Samo,Gana može igrat egal-utakmice i sa najjačima ali teško zabija golove iz igre.A Obala je drugi tip,puno fantasista,kreacije,ali ispliva afrička zaigranost,i propati obrana.Još da imaju boljeg golmana... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.06.2010. u 22:30
    ostaje zal sto nisu portugal dobili na otvaranju a mogli su komotno
    Obrisan korisnik
  • cameosis25.06.2010. u 21:53
    neka se kvalificiraju za brazil, bit će bolje idući put.
    cameosis