Nogomet

Maradona: "Drugi su favoriti"

Antonija Pavlić • nedjelja, 27.06.2010.
Maradona: "Drugi su favoriti"
Foto: EPA

Argentinski izbornik Diego Armando Maradona svim silama pokušava ignorirati pritisak favoriziranja na SP-u u Južnoafričkoj Republici, unatoč tome što ih većina nakon osvojenog maksimalnog plijena u skupini smatra sigurnim finalistom.

Maradonina je momčad do sada pokazala brzinu, efikasnost, atraktivnost i organiziranost - jednom riječju - najviše - ali legendarni "mali zeleni" ne želi poletjeti i već sada obećavati "brda i doline".

"Nastavljam govoriti da su drugi favoriti. Mi smo ovdje da se borimo", rekao je. "U dobroj smo formi, premda uvijek postoje sitnice koje treba urediti i doraditi", ističe.

"Nije lako od statusa 'nikoga' u domovini doći do tri vezane pobjede i ostati fokusiran. Ljudi su govorili da smo katastrofalno loši, najgora momčad koju su ikada vidjeli, a sada lamentiraju o suprotnom - odličnoj ekipi koja se sjajno slaže na terenu."

Zbog toga... "Igrači su ostali isti, stoga ne biste trebali vjerovati svačijim riječima. Radite na isti način i s istim idejama", savjetovao je.

U osmini finala na Soccer City stadionu Johannesburgu suprotstavit će se Meksiku. "Meksiko je momčad koju morate respektirati i upravo ćemo to učiniti. Ali i oni bi trebali poštovati nas i našu povijest. Imaju nekoliko igrača koji nas zabrinjavaju, međutim na terenu će moji igrači igrati svoju igru."

"Znamo da će to biti teška utakmica, ali siguran sam da možemo pobijediti i nakon ispunjenja osnovne dužnosti pobjeđivanja u prve tri utakmice, nastaviti rasti na fizičkom i psihičkom planu kako bismo u budućnosti napravili još korak dalje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!