Nogomet

Brazil prolazi Nizozemce, Urugvaj - Gana 2-1

Bernard Jurišić, Mihaela Bradovski, Borna Rupnik • petak, 02.07.2010.
Brazil prolazi Nizozemce, Urugvaj - Gana 2-1
Foto: EPA

Prvi veliki okršaj u četvrtfinalu danas će odraditi Nizozemska i Brazil, a u večernjem terminu jedini afrički predstavnik želi napraviti ono što ni jedna momčad s Crnog kontinenta dosad nije - ući u polufinale. Troje Sportnetovih novinara prognozira rasplet...

Nizozemska - Brazil, 16:00

Mihaela Bradovski: Iako su Nizozemci skupinu prošli s maksimalnih devet bodova i do sada primili tek dva pogotka, nisu došli do razine koju sam od njih očekivala. S druge strane nalazi se Brazil koji ne igra po svojoj nekadašnjoj filozofiji, ali igra inteligentno i na kraju učinkovito. Iako prognoziram prolaz Brazila Robben i društvo neće tako lako posrnuti kao njihovi prethodnici. No, više od pobjede Brazila razveselilo bi me okončanje utakmice bez pogrešaka sudaca..

Prognoza: Prolaz Brazila (dosadašnji učinak: 6-12)

Bernard Jurišić: Brazilci ovog puta uz imaginaciju i kreaciju imaju i disciplinu i moć, što je bila glavna značajka igračkog opusa njihovog izbornika Dunge. Naravno da nikoga ne bi iznenadilo da Nizozemci budu konačni pobjednik ovog okršaja, no po dosad viđenom i po nekom osjećaju uoči utakmice moj je tip - Brazilci.

Prognoza: Prolaz Brazila (dosadašnji učinak 7-11)

Borna Rupnik: Susret Nizozemske i Brazila predstavlja dvoboj ekipa koje su se odrekle svoje tradicionalne kreativnosti i lepršavosti kako im se ne bi dogodila neka prerana smrt u ljepoti, a prema zasad viđenom Dungin Brazil to čini bolje. Izgledaju vrlo čvrsto u obrani, a dovoljno ubojito u napadu da ih vidim u polufinalu. Nizozemsku će, doduše, biti teško slomiti, ali Brazil još teže.

Prognoza: Prolaz Brazila (dosadašnji učinak 9-9)

Urugvaj - Gana, 20:30

Mihaela Bradovski: Još jedan južnoamerički predstavnik u polufinalu SP-a. Svaka čast Gani na pronađenom momčadskom duhu i na povijesnom uspjehu na smotri najboljih, ali teško mi iz glave izlazi njihova predstava protiv Australije. Utakmicu u kojoj su s igračem više mogli bez većih muka stići do pobjede, a umjesto toga pokazali su se taktički nezrelima. Više-manje zbog toga tip na Urugvaj, a ne treba zaboraviti niti dobar posao te vrste protiv druge afričke momčadi, reprezentacije zemlje domaćina.

Prognoza: Prolaz Urugvaja (dosadašnji učinak: 6-12)

Bernard Jurišić: Odlučio sam se prognoze da će netko od Afrikanaca probiti do polufinala držati kao pijan plota. Gana nije impresionirala u dosadašnjem dijelu natjecanja i da joj je s druge strane bilo koja europska reprezentacija ne bih im davao toliko šanse. Iako je Urugvaj pokazao nešto više, ali ne toliko da bi me apriori uvjerio u prolaz. Neka Afrika slavi, Gani prognoziram polufinale.

Prognoza: Prolaz Gane (dosadašnji učinak 7-11)

Borna Rupnik: Vjerujem da će se Brazilcima u polufinalu pridružiti još jedan južnoamerički predstavnik. Urugvajci su na jugu Afrike pokazali da se znaju nositi s različitim profilima suparnika, ali premda Gana ne izgleda loše, naprotiv, a pritom i puca od motiva, mislim da bi trebao presuditi napadački potencijal u sastavu Oscara Tabareza.

Prognoza: Prolaz Urugvaja (dosadašnji učinak 9-9)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani03.07.2010. u 01:00
    Hahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!
    Bogomdani
  • Obrisan korisnik02.07.2010. u 20:36
    Ako bih rekao da je Espana sada veliki favorit za osvajanje ne bih nimalo pogresio.A i fan sam njihov od ep.Nemci i Argentinci ce se potuci pa ko bude bolji ici na megdan Furiji koja ce ih odrati lagano u polufinalu a posle cekati megdan sa Lalama u samom finalu.To je vec tesko predvideti jer ni... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Bogomdani02.07.2010. u 18:23
    Rupnik mora pogodit barem jednu, znači Urugvaj prolazi. :-)
    Bogomdani
  • Obrisan korisnik02.07.2010. u 17:53
    Hahahaha Kao sto sam i rekao... Nema Ronaldhinja...nema niti Brazila... Kaka...luzer... valjda je to sada svima jasno!!!!! Duga je samo patuljak iz price...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.07.2010. u 17:44
    razumio bih da ovdje iznad ne piše prognoze nego kladioničarski kutak pa ima onih koji razmišljaju kao danchy. je li tebi netko brani da ovdje ispod napišeš svoju prognozu i obrazložiš je? ajde, pa da tebi brojima krive i točne.
    Obrisan korisnik