Vodeni sportovi

Draganji upitno Europsko prvenstvo

Maja Giljanović • petak, 02.07.2010.
Draganji upitno Europsko prvenstvo
Foto: Davor Sajko

Najbolji hrvatski plivač i najveća uzdanica za Europsko prvenstvo Duje Draganja je krajnje upitan za put u Budimpeštu, aktualni viceprvak Europe na 50 slobodno iz Eindhovena 2008. je s visokom temperaturom završio na Zaraznom odjelu KBC-a Split.

Bivši olimpijski vicepobjednik, bivši svjetski viceprvak i aktualni europski viceprvak na 50 metara slobodno Duje Draganja je pod velikim upitnikom za nastup na Europskom prvenstvu u Budimpešti od 9. do 15. kolovoza.

27-godišnjeg Splićanina od srijede muči temperatura između 39 i 40 stupnjeva, povraća, ima proljev i dvaput je u protekla tri dana završio na Zaraznom odjelu Kliničkog bolničkog centra u Splitu sa sumnjom na salmonelu.

Vezane vijesti

Draganjin trener Goran Kežman nije decidiran oko otkaza Europskog prvenstva: "Ne mogu još ništa tvrditi, ali nije dobro, visoka temperatura je noćna mora za plivače, crpi energiju, uništava stanice i upitno je može li mu se organizam u mjesec dana vratiti u normalu".

Oko Budimpešte vlada neizvjesnost, ali zato prvenstvo Hrvatske od 8. do 11. srpnja u Splitu na Zvončacu sa sigurnošću otpada.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!