Nogomet

Savez rekao Dungi zbogom

Borna Rupnik • ponedjeljak, 05.07.2010.
Savez rekao Dungi zbogom
Foto: EPA

Dunga je najavio svoj odlazak s klupe brazilske nogometne reprezentacije i prije početka Svjetskog prvenstva, no poraz od Nizozemaca ubrzao je proces i savez ga je otpustio...

Brazilski nogometni savez kreće u potragu za novim izbornikom nakon što je Dunga i službeno oslobođen svoje dužnosti. Njegova posljednja utakmica na brazilskoj klupi, pokazalo se, bio je četvrtfinalni poraz od Nizozemske u Južnoafričkoj Republici (2:1).

"S obzirom da se približava kraj ciklusa koji je počeo u kolovozu 2006. godine i koji je završio eliminacijom Brazila na Svjetskom prvenstvu, savez objavljuje raspuštanje cijelog stručnog stožera reprezentacije", stoji u službenom priopćenju.

Još je nepoznato tko će zamijeniti 46-godišnjeg Brazilca, koji je s kapetanskom vrpcom uzeo svjetski naslov u SAD-u 1994. godine. Za prve favorite slove trener Corinthiansa Mano Menezes, povratnik u domovinu Luiz Felipe Scolari, bivši trener Milana Leonardo te nekadašnji izbornik Wanderley Luxemburgo.

Brazilce sljedeće veliko natjecanje čeka naredne godine: radi se o Copa Americi, prvenstvu južnoameričkog kontinenta, no novi će izbornik, dobije li povjerenje za četverogodišnji ciklus, voditi Brazilce na Svjetskom prvenstvu na domaćem tlu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!