Nogomet

Nigerijski predsjednik se predomislio

Branimir Korać • ponedjeljak, 05.07.2010.
Nigerijski predsjednik se predomislio
Foto: EPA

Nigerijski predsjednik Goodluck Jonathan povukao je odluku o suspenziji nogometne reprezentacije zbog loših igara na Svjetskom prvenstvu i to nakon što je FIFA poručila kako će reprezentacija dobiti globalnu suspenziju...

Nakon povratka sa Svjetskog nogometnog prvenstva, nigerijsku nogometnu reprezentaciju dočekalo je neugodno iznenađenje. Predsjednik Nigerije Goodluck Jonathan nezadovoljan rezultatom na Svjetskom prvenstvu odlučio je suspendirati nogometnu reprezentaciju na dvije godine i zabraniti joj odigravanje utakmica.

FIFA je u svojim pravilima izričita i kaže kako neće tolerirati miješanje vlasti u sport i rad nogometnih saveza stoga je poslano oštro upozorenje Nigerijskom nogometnom savezu.

Nakon što je FIFA zaprijetila kako će suspendirati Nigerijski nogometni savez što bi značilo kako se brani igranje utakmica ne samo reprezentaciji diljem svijeta, već i nigerijskim klubovima, Jonathan je popustio.

U ponedjeljak do 17 sati FIFA je postavila rok za povlačenje njegove odluke o suspenziji ili bi u protivnom uslijedila suspenzija Fife. Kako je priopćeno iz krovne svjetske nogometne organizacije, iz Nigerije je prije isteka roka stiglo pismo u kojem Jonathan povlači svoju odluku.

FIFA je tako odustala od suspenzije Nigerijskog nogometnog saveza, ali je odgovorila s upozorenjem kako više takve stvari neće tolerirati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.07.2010. u 10:29
    Blatter ide na repeticije kod Platinija
    Obrisan korisnik
  • cameosis06.07.2010. u 08:54
    ma fifa nema šanse protiv nigerijanskih političara, svim mastima su premazani -- tu bi čak i blatter mogao ići u obuku. gazi gazi nigerija!
    cameosis
  • Obrisan korisnik06.07.2010. u 01:04
    Hvala Bogu da se glupan predomislio.@ohio,šta ti to znači šteta?Šta si ti Imbec.. ili?
    Obrisan korisnik
  • Caracalla06.07.2010. u 00:14
    clanak nije spomenuo vaznju cinjenicu da su glavni celnici nigerijskog nogometnog saveza dobili otkaz od federacije, sto znaci da je predsjednikovo upozorenje bilo vise nego jasno i da je predsjednik prakticno dobio ono sto je trazio - cistku u savezu. Nigerija 1, FIFA 0...
    Caracalla
  • Obrisan korisnik06.07.2010. u 00:06
    steta.....
    Obrisan korisnik