Nogomet

Van Marwijk: "Šteta, ali i to je sport"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 12.07.2010.
Van Marwijk: "Šteta, ali i to je sport"
Foto: EPA

Bert van Marwijk doživio je prvi poraz u službenim utakmicama na klupi nizozemske reprezentacije kada ga je najmanje želio, u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva...

"Šteta, ali i to je sport", bio je sažetak nizozemskog izbornika Berta van Marwijka nedugo poslije kraja posljednjeg dvoboja na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici. Njegova se Nizozemska mora zadovoljiti srebrnim odličjem.

Bolji su bili Španjolci, a Van Marwijka i njegove igrače najviše muči to što su primili gol u završnoj fazi utakmice. "Doduše, igrali smo s desetoricom, ali nije lako izgubiti tik prije kraja. U tim smo se trenucima nadali izvođenju jedanaesteraca", kaže izbornik.

Premda se složio da je trofej podignula bolja momčad, nije propustio dotaknuti se suca Howarda Webba, s kojim su mnogi Nizozemci ostali nezadovoljni: "Shvaćam bijes svojih igrača. Primjerice, neshvatljivo mi je kako nije vidio udarac iz kuta nakon Sneijderovog pokušaja, to je bilo vidljivo i s deset kilometara".

"Razočaran sam, izgubili smo finale svjetske smotre, ali nećete vidjeti moje suze", dodao je.

Igrom svoje momčadi nije bio posebno zadovoljan: "Kao da smo cijelo prvo poluvrijeme bili previše napeti. Prečesto smo gubili lopte, a drugom smo se poluvremenu malo oporavili".

"Trebali smo sve riješiti preko prilika koje je imao Arjen Robben", istaknuo je Bert van Marwijk.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • The_Killer_000712.07.2010. u 13:27
    zna se koja je momčad jedina neporažena na sp-u NOVI ZELAND
    The_Killer_0007
  • Mihalj12.07.2010. u 13:03
    da su imali korner zabili bi ziher iz tog kornera gol španjolci bi klonuli duhom i primili još 3 komada. to uopće nije sporno. krađa I say! inače su nizozemci igrali jako korektno i pošteno u granicama fair playa i sudac ih je neopravdano kažnjavao žutima on the serious note- gadili su mi se i... [više na forumu]
    Mihalj
  • Obrisan korisnik12.07.2010. u 11:38
    pa sudac je da sve od sebe da se utakmica završi sa 22 igrača na terenu.. nažalost sa ovakvom nizozemskom to nije baš bilo lako..dobro,treneri vole vidit pogrešku suca..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.07.2010. u 09:46
    pa da, cuj, iz tog kornera bi oni vrlo vjerojatno dali, ne jedan, vec dva gola...mislim to je neupitno..mislio sam da je normalan covjek, al brate mili, ne da se prosuo sada, pa mene bi bilo sram reci da sam zakinut, kad znam da sam cjelo drugo poluvrijeme trebao imati dva igraca manje...gluposti..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.07.2010. u 08:32
    nie bilo ni lako suditi jer s jedne strane imaš doktore nogometa i jedne koji su se transformirali u kostolomce i mesare i svake 2 min rade faul za min žuti, a španjolci nabijaju tempo!
    Obrisan korisnik