Nogomet

Nadal: "Moramo slaviti cijele godine"

Ivor Krapac • ponedjeljak, 12.07.2010.
Nadal: "Moramo slaviti cijele godine"
Foto: EPA

Kao i ostali zaljubljenici u sport u njegovoj zemlji, i Rafael Nadal bio je oduševljen španjolskim odlaskom do naslova na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici. Svjetski broj jedan se nedugo nakon osvajanja Wimbledona "zaletio" do Johannesburga kako bi na licu mjesta pratio španjolsku pobjedu nad Nizozemcima...

Iako je prije osam dana, nakon što je proslavio svoj drugi wimbledonski naslov, dvojio hoće li uživo pratiti španjolsku reprezentaciju na jugu Afrike, Rafael Nadal ipak nije žalio odvojiti nešto vremena za put na finale. Prvi tenisač svijeta bio je među poznatijim španjolskim navijačima na stadionu Soccer City u Johannesburgu, a s obzirom na naslov, zasigurno mu nije bilo krivo što se odlučio na taj put.

"Plakao sam kao dijete", opisao je Nadal za španjolsku Marcu kako je doživio pobjedu svojih sunarodnjaka na SP-u: "Moramo ovo slaviti cijele godine, ovo što se dogodilo je nevjerojatno i bit će teško ponovljivo".

Možda i jest tako, možda se zaista neće ponoviti još koji puta, ali španjolskim nogometašima i prvom tenisaču svijeta ovo nije prvi slučaj da u kratkom razdoblju, gotovo istovremeno, slave nešto veliko. Prije dvije godine Nadal je također osvojio Roland Garros i Wimbledon, a nogometaši slavili na Europskom prvenstvu u Švicarskoj i Austriji, dok se ovog ljeta sve gotovo "u dlaku" ponovilo - uz bitnu razliku da je nogometni naslov na SP-u ipak veći od onog europskog.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.07.2010. u 09:42
    Bravo Rafa majstore
    Obrisan korisnik