Automoto

Rossi čeka rentgen u srijedu

Maja Giljanović • utorak, 13.07.2010.
Rossi čeka rentgen u srijedu

Deveterostruki svjetski prvak Valentino Rossi ni nakon test-vožnje na stazi u Brnu nije definitivno odlučio, hoće li Veliku nagradu Njemačke u Sachsenringu ovog vikenda Il Dottore će odlučiti u srijedu nakon rentgena tibije.

"U puno sam boljoj formi nego prošli tjedan, prezadovoljan sam kako je prošlo", izjavio je Valentino Rossi nakon testa u Češkoj na stazi u Brnu. Deveterostruki svjetski prvak prošlu srijedu je 32 dana nakon teškog dvostrukog prijeloma noge u Mugellu 5. lipnja odvozio test na Misanu i prijavio bolove u koljenu i ramenu, ali nakon Brna nije skidao osmijeh s lica.

Na YZF-R1 koju Yamaha koristi za Superbike Rossi je odvozio 46 krugova, a koliko je bio brz najbolje ilustrira podatak da je najbrži krug odradio za 1:59,01 koliko su za vikend u utrci Svjetskog prvenstva vozili i protagonisti Superbikea (1:59,291 Cala Crutchlowa u nedjelju je bio najbrži krug utrke).

Rossi je objasnio: "U srijedu idem na rentgen tibije i nakon što dobijemo nalaze donijet ćemo odluku za Veliku nagradu Njemačke. Trening je jedno, utrka nešto sasvim drugo, ali imam još nekoliko dana da još malo podignem formu".

31-godišnjak je zaključio: "Sachsenring mi je bitan zbog Velike nagrade Češke mada ću u punoj natjecateljskoj formi biti tek na Velikoj nagradi San Marina". Brno je na rasporedu 15. kolovoza, Misano 5. rujna, a u međuvremenu je plan otići i u Kaliforniju na stazu u Laguna Seci 25. srpnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!