Automoto

Video: Rossiju ozljeda okončala sezonu

Maja Giljanović • subota, 05.06.2010.
Video: Rossiju ozljeda okončala sezonu
Foto: EPA

Svjetski prvak Valentino Rossi u Mugellu je odvozio posljednje krugove tekuće sezone, 31-godišnji Talijan je pao 15 minuta prije kraja drugog slobodnog treninga, slomio je tibiju i fibulu desne noge, a nakon operacije duge dva i pol sata objavljeno je da je za il Dottorea sezona završena.

Nakon preliminarnog pregleda na kojem je Valentinu Rossiju ustanovljen otvoren prijelom tibije i fibule desne noge u javnosti se nagađalo o pauzi dugoj između dva i tri mjeseca, ali poslije operacije je objavljeno da je sezona za branitelja naslova prvaka završila nakon samo tri utrke.

Drugoplasirani u ukupnom poretku, devet bodova iza timskog kolege Jorgea Lorenza, Rossi je na jutrošnjem slobodnom treningu zbog pregrijanih guma izletio na zavoju Biondetti, pao i polomio goljeničnu i lisnu kost. U poslijepodnevnim je satima podvrgnut operativnom zahvatu, a nakon dva i pol sata duge operacije profesor doktor Robert Buzzi je talijanskoj novinskoj agenciji Ansi izjavio: "Operacija je prošla u najboljem mogućem redu, a period oporavka je teško procijeniti. Kost je stabilna, a rana je kako je i uobičajeno i dalje otvorena. Zatvorit ćemo je još jednom kratkom operacijom za nekoliko dana i očekujemo da Valentino za sedam do 10 dana uz pomoć štaka napusti bolnicu".

Nastavio je: "Oko šest tjedana je potrebno da bude spreman dijelom se osoviti na operiranu nogu i tada će se stanje iznova revaluirati. Dosta ovisi i o organizmu samog Rossija", a na koncu je zaključio:"Zbog težine ozljeda oporavak će po svemu sudeći trajati između četiri i pet mjeseci".

Nakon Mugella sutra u MotoGP-ju je preostalo još 14 utrka, posljednja Velika nagrada u 2010. je Grand Prix u Valenciji 7. studenog što efektivno znači da je Rossi otpisan za nastavak sezone.

Izvršni direktor Yamahe Lin Jarvis je izjavio: "Tužan je ovo dan za Yamahu, teško je bilo gledati Valea u tolikoj boli, prva je ovo ozbiljna ozljeda u njegovoj karijeri i tim je teže što mu se dogodila na domaćoj utrci. Želimo Valeu sve najbolje, čim brži oporavak i da ga što prije vidimo natrag na stazi gdje i pripada".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoTop temaMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.06.2010. u 14:20
    Forzza Il Dottore, želim ti potpuni oporavak, bez obzira koliko trajao! Falit ćeš nam, ali već se radujemo tvome povratku, jer znamo - to će biti globalno spektakularno popraćeno, na način koji ovaj vrhunski, a nepravedno medijski (barem kod nas) zapostavljeni sport zaslužuje na cjelogodišnjem... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • bbbroman06.06.2010. u 13:03
    Već mi dugo nije bilo ovako žao nekog sportaša...
    bbbroman
  • Obrisan korisnik06.06.2010. u 11:21
    šteta :(
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.06.2010. u 03:01
    :((((((((
    Obrisan korisnik