Automoto

"Očekivao sam borbu za pobjedu"

Matej Milanović • nedjelja, 06.06.2010.
"Očekivao sam borbu za pobjedu"
Foto: EPA

Jorge Lorenzo je nakon MotoGP utrke u Mugellu priznao kako je očekivao da će se boriti za pobjedu i da je ostao razočaran zaostatkom za Pedrosom. Njegov sunarodnjak je pak izrazio veliko zadovoljstvo pobjedom...

Španjolac Dani Pedrosa kratko je prokomentirao pobjedu na Velikoj nagradi Italije: "Motor je stvarno bio savršen. Jako je poboljšan od subote. Presretan sam što da smo napokon došli do dobrog rezultata, nakon nekoliko razočaravajućih posljednjih krugova u prethodnim utrkama."

Njegov timski kolega Andrea Dovizioso žali što nije stigao do druge pozicije, iako je zadovoljan mjestom na postolju: "Htio sam završiti ispred Lorenza, no nažalost ga nisam mogao stići u posljednjem krugu. Smanjio sam razliku, ali ne dovoljno da bih ga pretekao. Dani je odradio sjajnu utrku, što pokazuje da možemo biti brži, a postolje je za mene jako dobro."

Vodeći u svjetskom prvenstvu, Jorge Lorenzo, je pak ostao razočaran činjenicom da se nije borio za pobjedu, a drugu poziciju posvetio je ozlijeđenom timskom kolegi: "Iznenađen sam. Očekivao sam da ću se boriti za pobjedu, budući da sam imao jako dobre performanse kroz cijeli vikend. U utrci sam pak bio prespor i u tim je uvjetima nemoguće pobijediti Danija. Htio sam posvetiti pobjedu Valentinu, ali druga pozicija je svejedno dobra pa mu ipak posvećujem današnji rezultat."

Casey Stoner je također bio razočaran. Četvrto mjesto nije ga zadovoljilo, a jedan od razloga za neuspjeh pronašao je u krivom odabiru gume: "Iskreno očekivao sam više nakon jutarnjeg warm-upa. Možda je bilo malo pretoplo za meku gumu koju smo upotrijebili. Uspio sam ostati na motoru do kraja utrke, ali to nije baš bio današnji cilj. "

Kevin Schwantz, bivši vozač i bivši prvak svijeta, dao je svoje mišljenje o ozljedi Valentina Rossija i o borbi za naslov: "Mislim da neće žuriti. Prvenstvo je praktički već izgubljeno tako da nema potrebe požurivati. To mu je vjerojatno prva velika ozljeda i htjeti će se vratiti čim se oporavi, no to će potrajati. Mislim da će mu trebati barem četiri do pet mjeseci. Obzirom da se radi o otvorenom prijelomu, to je dosta ozbiljna stvar. Što se prvenstva tiče mislim da se sada u borbu mogu umiješati ne samo Stoner i Pedrosa, već i Dovizioso, Spies i Hayden."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!