Automoto

Valentino Rossi out barem dva mjeseca

Matej Milanović • subota, 05.06.2010.
Valentino Rossi out barem dva mjeseca

Na drugom treningu pred Veliku nagradu Italije u MotoGP-u Valentino Rossi je pao i slomio goljeničnu i lisnu kost u desnoj nozi. Talijan će izostati barem dva mjeseca...

Na drugom treningu Velike nagrade Italije u MotoGP-u, koja se vozi u Mugellu, Valentino Rossi je izletio sa staze petnaestak minute prije kraja natjecanja. Talijan je izbačen s motora nezgodno pao na stazu. Izraz lica Doktora odmah je dao do znanja da nešto nije u redu.

Nakon pregleda noge utvrđeno je da se radi o otvorenom prijelomu desne noge. Rossi je slomio i goljeničnu i lisnu kost i neće se vraćati na stazu barem dva mjeseca, a vjerojatno i malo duže.

To je potvrdio i Claudio Costa, doktor koji svugdje prati MotoGP vozače već dugi niz godina: "Prijelom je ozbiljniji nego što sam očekivao. Odmah smo vratili kost na mjesto. Nadam se da neće biti komplikacija. Trebat će barem dva do tri mjeseca da se vrati. To nije normalan lom kosti, ovo je jako ozbiljno. Noga se slomila, a kost je izašla i oštetila kožu."

Što se ostalih vozača tiče, najbolji je bio Jorge Lorenzo u vremenu od minute, 49 sekundi i 282 tisućinke. Drugi je Andrea Dovizioso, a treći Dani Pedrosa. Nezgoda koju je doživio Rossi sada je otvorila Lorenzu vrata za osvajanje naslova, a prvi ispit imat će upravo u Mugellu.

MotoGP, VN Italije, Mugello, Drugi trening:
1. J. Lorenzo (ŠPA/Yamaha) 1:49,282 min
2. A. Dovizioso (ITA/Honda) +0,338 sek
3. D. Pedrosa (ŠPA/Honda) +0,419 sek
4. V. Rossi (ITA/Yamaha) +0,641 sek
5. R. De Puniet (FRA/Honda) +0,932 sek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!