Nogomet

De Jong: "Začudio me samo žuti karton"

Borna Rupnik • utorak, 13.07.2010.
De Jong: "Začudio me samo žuti karton"
Foto: EPA

Premda je nakon finala Svjetskog prvenstva zaključio da je Howard Webb prečesto donosio odluke na nizozemsku štetu, Nigel de Jong kasnije je priznao da su i njegove "borilačke tehnike" bile vrijedne isključenja...

Nigel de Jong svoj je nastup u završnoj utakmici turnira u Južnoafričkoj Republici obilježio iznimno oštrim startom prema Xabiju Alonsu. Nogom ga je udario u prsa, a sudac Howard Webb pokazao mu je žuti karton.

"Istini za volju, brinuo sam se da ću dobiti i strožu kaznu od žutog kartona. Iskreno govoreći, nisam zapravo ni vidio Alonsa, ali izgledalo je jako ružno", rekao je nizozemski veznjak.

"Bio sam usredotočen na loptu i zahvatio sam ga točno u prsa. Začudilo me što mi je Webb pokazao samo žuti karton i mislim da sam u tom trenutku imao sreće", pojasnio je Nigel de Jong.

Nakon što je još jednom podsjetio na nedosuđeni korner, poslije čega je uslijedila španjolska akcija za pobjednički pogodak, De Jong je još malo prokomentirao ulogu Howarda Webba: "Shvatit će da je pogriješio kada vidi snimku, ali ipak ne mogu reći da je on najveći krivac za nizozemski poraz".

"Poznam ga iz engleske lige i nikada nisam imao problema s njime. Sudio je i finale Lige prvaka, ima dovoljno iskustva. Inače volim engleske suce i smatram da Webb nije loš sudac, ali ponekad jednostavno nemate svoj dan", kaže.

"Nažalost, Howard Webb u finalu Svjetskog prvenstva nije imao svoj najsretniji dan", zaključio je Nigel de Jong.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • The_Killer_000713.07.2010. u 23:21
    nije ga vidio hahahaha
    The_Killer_0007
  • Obrisan korisnik13.07.2010. u 15:07
    U kavez De Jong - u UFC-ov kavez! Protiv Lesnara npr. (za početak karijere u UFC-u, ha, ha!), za ovo bi dobio dolare, a ne žuti, a kamo'li crveni karton... Zato dečko - uzmi pare u sportu primjerenijem "tvojim vještinama"!
    Obrisan korisnik
  • koolcrash13.07.2010. u 10:43
    jbg sad kako ga je uspia ne vidit?
    koolcrash