Nogomet

Josip Knežević presudio u Kupu

Maja Giljanović • četvrtak, 15.07.2010.
Josip Knežević presudio u Kupu
Foto: Sandro Donda

Bivši igrač Osijeka Josip Knežević postigao je jedini gol na utakmici 1/16 finala Kupa Rusije na gostovanju svog Amkara protiv Černomerca, a bivši igrač Hrvatskog dragovoljca, Intera i Međimurja Tomislav Dujmović nije pomogao Lokomotivu na gostovanju protiv Gornjaka. Ivica Križanac i Zenit su prošli među 16, pobijedio je i Spartak Stipe Pletikose, a kroz ušicu igle se provukao Saturn Marka Topića.

Utakmicu 1/16 finala Kupa Rusije između Černomerca i Amkara odlučio je hrvatski U-21 reprezentativac Josip Knežević, bivši igrač Osijeka u 7. je minuti preuzeo odgovornost s bijele točke, doveo Amkar u vodstvo i u konačnici favoriziranim gostima osigurao prolaz u osminu finala.

Hrvatski reprezentativac Tomislav Dujmović prošlog je vikenda postigao gol u prvenstvenoj pobjedi protiv Anžija, ali u Kupu Lokomotivu nije pomogao na gostovanju kod niželigaša Gornjaka. Moskovljani su u Učaliju poklekli u 59. minuti (Tokarev) i ispali u prvoj rundi u kojoj su se u natjecanje uključile prvoligaške momčadi.

Krila Sovjetov bivšeg igrača Zagreba, Istre i Karlovca Gorana Drmića su ispala od Šinjika (1:2), Spartak Stipe Pletikose je u Lipecku Metalurg prošao golom Alexa iz jedanaesterca, Saturn bivšeg igrača Varteksa Marka Topića je Sahalin prošao boljim izvođenjem jedanaesteraca (5:4), a branitelj naslova Zenit Ivice Križanca je golovima Kanunjikova i Rosine (2) u gradskom derbiju pobijedio Dinamo (3:1).

CSKA je na krilima dvostrukog strijelca Guilhermea slavio u gradskom obračunu protiv Torpeda, a prvak Rubin se nije proslavio, poklekao je na gostovanju protiv Gazproma (0:1).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • russell15.07.2010. u 09:55
    bravo joka
    russell