Automoto

Lorenzo ponovno najbrži, Rossi peti

Matej Milanović • subota, 17.07.2010.
Lorenzo ponovno najbrži, Rossi peti
Foto: EPA

U Veliku nagradu Njemačke u MotoGP-u s pole positiona krenut će lider prvenstva Jorge Lorenzo. Španjolac je na Sachsenringu bio brži od Stonera i Pedrose, a povratnik Valentino Rossi odlično je odradio posao i završio kvalifikacije kao peti...

U MotoGP kvalifikacijama za Veliku nagradu Njemačke Jorge Lorenzo je 25 minuta prije kraja imao problem na motoru, iz kojeg je počelo izlaziti ulje. Španjolac je prošao bez ikakvih ozljeda, no budući da su Randy de Puniet i Ben Spies pali preko mrlje ulja, privremeno je pokazana crvena zastava.

Kada se natjecanje nastavilo nastavila se i velika borba za prvo mjesto u kojoj su bili Lorenzo, Dani Pedrosa i Casey Stoner. Na koncu je najbrži bio vodeći u prvenstvu, Lorenzo, koji je stazu prošao u vremenu od 1:21,817. Svega 24 tisućinke bio je sporiji Australac koji će se tako s dobre startne pozicije pokušati ugurati u borbu za pobjedu.

Treća je pozicija pripala Pedrosi koji je zaostao 13 stotinki za Lorenzom. Pedrosin timski kolega Andrea Dovizioso bio je četvrti i zadnji koji je zaostao manje od pola sekunde. Odlično peto mjesto pripalo je Valentinu Rossiju koji se vratio utrkama nakon teške ozljede koju je doživio na Mugellu. Jako dobar šesti bio je Hector Barbera, a Nicky Hayden se morao zadovoljiti tek 15. mjestom.

U utrku kao veliki favorit kreće Jorge Lorenzo koji će četvrti put uzastopce krenuti s prve pozicije i koji bi u slučaju slavlja upisao četvrtu pobjedu zaredom. Za pobjedu bi se mogli boriti još Stoner i Pedrosa. Dovizioso će se nadati mjestu na postolju, a veliki je upitnik što može Rossi.

Talijan je jako dobro odradio i treninge i kvalifikacije, no tek će se u nedjelju vidjeti je li u stanju odraditi cijelu utrku na visokom nivou i boriti se za najviše pozicije.

MotoGP, VN Njemačke, Sachsenring, Kvalifikacije:
1. J. Lorenzo (ŠPA/Yamaha) 1:21,817 min
2. C. Stoner (AUS/Ducati) +0,024 sek
3. D. Pedrosa (ŠPA/Honda) +0,131 sek
4. A. Dovizioso (ITA/Honda) +0,446 sek
5. V. Rossi (ITA/Yamaha) +0,578 sek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!