Automoto

Rossi iznenadio i samog sebe

Maja Giljanović • nedjelja, 18.07.2010.
Rossi iznenadio i samog sebe
Foto: EPA

Rame uz rame s Caseyjem Stonerom do posljednjeg se zavoja Valentino Rossi borio za mjesto na pobjedničkom postolju na Velikoj nagradi Njemačke i ne bi to bila vijest da se deveterostruki svjetski prvak nije tek vratio na stazu nakon teškog otvorenog prijeloma potkoljenice i ekspresnog oporavka. Rossi je ispustio treće mjesto za treptaj oka, ali je i četvrtim bio prezadovoljan.

"Tko se ovome mogao nadati! Mislio sam da je plasman oko petog mjesta dostižan, ali sam računao da ću proliti krv, znoj i suze da ga osvojim. Na kraju sam četvrti, ali do samog kraja sam se borio s Caseyjem i bio nadomak podiju. S obzirom na okolnosti i propuštene četiri utrke ovo je vrhunski rezultat", izjavio je Valentino Rossi.

31-godišnji Talijan je zadivio svijet ekspresnim oporavkom od dvostrukog prijeloma potkoljenice, Il Dottore se na stazu vratio 32 dana poslije pada na Mugellu i operacije za koju se liječnici prognozirali između četiri i pet mjeseci pauze, a nakon utrke na Sachsenringu je zaključio: "Mislim da smo nadmašili sva očekivanja, treba mi još kilometara da potpuno vratim osjećaj i ponovno se sljubim s motorom, ali sam uživao. Zaboravio sam i na bol, zateže me rame i smeta koljenu u promjenama pravca, ali adrenalin mu nosio i samo sam se prepustio užitku".

Uživa i pobjednik Dani Pedrosa: "Ova mi je pobjeda još draža od trijumfa na Mugellu, u Italiji sam vodio od starta do cilja, ovdje sam slavio u izravnoj borbi prsima o prsa. Nije bilo lako nastaviti nakon prekida, ponekad u drugom dijelu podlegneš nervozi, ali ovog puta smo odlično vozili i prije i poslije crvene zastave".

Vodeći u ukupnom poretku Jorge Lorenzo nije bio nezadovoljan: "Dani je bio izvrstan, a ja sam popustio u drugom dijelu. Kad me prestigao jedno sam ga vrijeme pratio, ali sam uvidio da je brži i odlučio ne riskirati. Bolje vrabac u ruci nego golub na grani i 20 bodova nego nijedan".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!