Ostali sportovi

UFC Live 2: Pokrajac "ugušio" Irvina

Ratko Martinović • ponedjeljak, 02.08.2010.
UFC Live 2: Pokrajac "ugušio" Irvina
Foto: Nikola Movrić

San Diego će nakon noćašnjeg događaja ostati u pamćenju ponajviše našem Pokrajcu, Jonesu, Gomiju i Charlesu Oliveiri koji su vrhunski odradili sve zadatke koji su pred njih postavljeni, a ruku na srce, bili su sve samo ne lagani.

Velika pobjeda Igora Pokrajca našem borcu je osigurala novi ugovor kojeg je prema viđenom i zaslužio. Srčanim pristupom i stopostotnim angažmanom u parteru i stojci tijekom jednog rušenja sredinom prve runde uspio je "ugušiti" Jamesa Irvina i tako ga natjerati na tapkanje odnosno predaju. Pobjeda koja je Amerikanca vjerojatno udaljila iz UFC-a našem borcu otvara vrata ka renomiranijim protivnicima koje svojim karakteristikama definitivno može poraziti. Uz popularnog Pokija u polutešku kategoriju se vratio i Goran Reljić što je razlog više za pozornije promatranje ove divizije.

Jon Jones se definitivno potvrdio kao najveći svjetski MMA potencijal porazivši iskusnog Vladimira Matyushenka u prvom dijelu prve runde. Kada se ovaj mladi borac bori sve izgleda prilično jednostavno pa tako i pobjeda nad snažnim Bjelorusom kojeg je svojim glavnim oružjem, laktovima, "izrešetao" dok je on nepomično ležao u bezizlaznoj situaciji uzrokovanoj crucifix zahvatom. Okršaji sa vrhom ove kategorije i borcima kao što su Evans,Machida, Rua i Jackson je neminovan slijed događaja za mladog Amerikanca i svi jedva čekamo takve buduće mečeve.

U prvoj borbi koja je izravno prenošena legenda Pridea Takanori Gomi vratio se starim navikama nokautiravši Tysona Griffina kojemu je to bio prvi pretrpljeni nokaut u karijeri. Od prve sekunde borbe moglo se vidjeti da je Japanac ušao u kavez prepun samopouzdanja što nije bio slučaj u njegovoj prvoj borbi van domovine. Jedna jedina minuta je bila dovoljna za strašan udarac koji je vrlo čvrstog Amerikanca položio na pod te je sudac s potpunim pravom prekinuo meč. Gomi se sada napokon može posvetiti onome zbog čega je i potpisao za UFC a to je pojas za prvaka dok je Griffin psihički gadno uzdrman nakon drugog uzastopnog poraza u samo dva mjeseca.

U ostalim borbama Jake Ellenberger je dominirao nad Johnom Howardom te je pobijedio liječničkim prekidom borbe nakon što je silovitim udarcem laktom potpuno promijenio izgled Howardovog lica te mu zatvorio oko. Odličan debi ostvario je Brazilac kojeg smo već ranije najavili, Charles Oliveira koji je svog protivnika svladao tehnički savršenim trokutom čime je nastavio skor bez poraza (13-0) dok je Yushin Okami u napetoj i dinamičnoj borbi podijeljenom sudačkom odlukom dobio Marka Munoza čime je dodao još jednu pobjedu u odličan UFC skor (9-2).

Main Card:
LHW Jon Jones Vs. Vladimir Matyushenko - TKO 1R
MW Mark Munoz Vs. Yushin Okami -BODOVI (2-1)
WW John Howard Vs. Jake Ellenberger - TKO 3R
LW Tyson Griffin Vs. Takanori Gomi - KO 1R
+ Preliminary Card:
LHW Igor Pokrajac Vs. James Irvin - Gušenje 1R

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!